531
Ο μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος (κατά κόσμον Δημήτριος Ντόβας) |

Μητροπολίτης Κερκύρας χωρίς ίχνος ντροπής: Στείλτε 6 στο 13033 και ελάτε να κοινωνήσετε!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 17:58
Ο μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος (κατά κόσμον Δημήτριος Ντόβας)
|

Μητροπολίτης Κερκύρας χωρίς ίχνος ντροπής: Στείλτε 6 στο 13033 και ελάτε να κοινωνήσετε!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 17:58

Ο ένας μετά τον άλλον ιεράρχες αποδεικνύουν, μετά λόγων και πράξεων, τη δυσκολία που έχουν να συμμορφωθούν στις αποφάσεις τους κράτους για το κλείσιμο των εκκλησιών (πλην ατομικής προσευχής) στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης της μετάδοσης του κορονοϊού.

Και παρ’ όλο που, προς το παρόν τουλάχιστον, τα «δύσκολα» αυτά μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και συναθροίσεων δείχνουν να αποδίδουν (με τα κρούσματα και τα θύματα του ιού να έχουν κρατηθεί στην Ελλάδα πολύ χαμηλότερα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες), όσο πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι φωνές μητροπολιτών που καλούν τους πιστούς σε ανυπακοή στα μέτρα, πληθαίνουν.

Ενας εξ αυτών είναι και ο μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος (κατά κόσμον Δημήτριος Ντόβας) , ο οποίος δεν έμεινε απλώς σε ένα κάλεσμα αψήφισης των μέτρων, αλλά προέτρεψε τους πιστούς να εξαπατήσουν τις αρχές, προκειμένου να πάνε να κοινωνήσουν!

Πώς; Στέλνοντας όπως είπε, SMS στο 13033 με τον αριθμό 6 (σωματική άσκηση ή έξοδος με το κατοικίδιο / εδώ) ως πρόφαση για να μεταβούν στις εκκλησίες και να κοινωνήσουν!!

Πέραν δηλαδή του επικίνδυνου του κηρύγματός του για τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας, ο μητροπολίτης προέτρεψε δημοσίως και χωρίς ίχνος ντροπής σε εξαπάτηση των οργάνων του κράτους που είναι επιφορτισμένα με την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

 «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», ανέφερε συγκεκριμένα εκ του άμβωνος ο Κερκύρας που δεν δίστασε να αποκαλέσει τα μέτρα ανάσχεσης της μετάδοσης του κορονοϊού «πρόβα παγκόσμιας δικτατορίας».

«Μπορεί ο τελευταίος νόμος που βγήκε, να έχει μέσα τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την προσωπική τους άσκηση, ακόμα και τα σκυλάκια τους να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία για να κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας. Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχεστε για τη σωματική σας άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε ‘’μην πανικοβάλλεστε’’ αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Γιατί σύμφωνα με τον εν λόγω ιεράρχη, ο κορονοϊός δεν πλήττει τυχαία εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, αλλά ήρθε ως  επιστέγασμα της αμαρτίας, της πτώσης, της φθοράς, της ακολασίας, της πλεονεξίας, του ψεύδους και του μίσους.

«Οσοι εκκλησιάζεστε από το σπίτι και θελήσετε να κοινωνήσετε, έχω δώσει εντολή και στις άλλες εκκλησίες που τελείται κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία, έπειτα από το τέλος να ανοίξουν οι θύρες του ναού και ένας ένας να προσέρχεστε με ευλάβεια, να φιλήσετε τον Ζωοποιό Σταυρό, να πάρετε να αγιασμένα λουλούδια και να κοινωνήσετε των Αχράντων Μυστηρίων», ήταν το μήνυμα του μητροπολίτη Νεκταρίου στους πιστούς, πριν σηκώσει το λάβαρο της «ανταρσίας»  κατά του «δικτατορικού καθεστώτος» που δεν τους αφήνει να κοινωνήσουν.

Περαιτέρω σχόλια ίσως και να περιττεύουν, η ανάγκη, ωστόσο, χαλιναγώγησης τέτοιων ιεραρχών που επιδίδονται σε τέτοια σκοταδιστική ρητορική, στα όρια της συνωμοσιολογίας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Οπως όμως και στην περίπτωση του ιερέα στην Πάτρα (εδώ), το ερώτημα είναι τι κάνουν οι κατά τόπους εισαγγελείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...