209
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Πάτρα |

«Αντάρτης» παπάς τέλεσε λειτουργία με δεκάδες πιστούς στην Πάτρα – Τι θα κάνει η εισαγγελία;

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 10:55
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Πάτρα
|

«Αντάρτης» παπάς τέλεσε λειτουργία με δεκάδες πιστούς στην Πάτρα – Τι θα κάνει η εισαγγελία;

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 10:55

Αντιμέτωπες με ένα ιδιότυπο «αντάρτικο» συγκεκριμένων ιερέων που, παρά τις απαγορεύσεις, καλούν τους πιστούς να έρχονται στις εκκλησίες για τις λειτουργίες, βρίσκονται τόσο η Πολιτεία όσο και η Iεραρχία, που έχει εκδώσει σχετικές εγκυκλίους.

Λίγες ημέρες μετά το κρούσμα του μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε Χαιρετισμούς την περασμένη Παρασκευή (εδώ), ήρθε η σειρά ενός γνωστού ιερέα στην Πάτρα, ο οποίος όχι μόνο τέλεσε λειτουργία στον ναό του Αγίου Νικολάου για τον Ευαγγελισμό, αλλά κάλεσε στην εκκλησία τους πιστούς και εκείνοι, περισσότεροι από 30, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του!

Κατά του ιερέα, του πρωτοπρεσβύτερου Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, σχηματίστηκε δικογραφία και τώρα η υπόθεση είναι στα χέρια των εισαγγελικών αρχών. Θα αποφασίσουν οι εισαγγελείς να επιβάλουν τον νόμο; Ή θα συνεχίσουν να ανέχονται τη με το έτσι θέλω παραβίασή του, με κίνδυνο μάλιστα τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα σε μια απροκάλυπτη απειλή και υπονόμευση της δημόσιας υγείας;

Ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, δεν έκρυψε τη… δυσφορία του για την ενέργεια του ιερέα, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τους κόλπους της Εκκλησίας με τις συχνά ακραίες απόψεις του.

Σύμφωνα μάλιστα με το patrastimes.gr, υπάρχει ένα νήμα που συνδέει τα δύο περιστατικά στα Κύθηρα και στην Πάτρα: ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος συνδέεται πνευματικά με τον Σεραφείμ των Κυθήρων…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...