238
Ο αμερικανός πρόεδρος κατά το διάγγελμά του στον αμερικανικό λαό | REUTERS/Leah Millis

Μετά το μακελειό: Διάγγελμα Τραμπ αλλά έκανε τον… Κινέζο για την οπλοκατοχή

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2018, 19:04
Ο αμερικανός πρόεδρος κατά το διάγγελμά του στον αμερικανικό λαό
|REUTERS/Leah Millis

Μετά το μακελειό: Διάγγελμα Τραμπ αλλά έκανε τον… Κινέζο για την οπλοκατοχή

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2018, 19:04

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Πάρκλαντ της Φλόριντα, σε σχολείο του οποίου ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ σκότωσε την Τετάρτη 17 ανθρώπους, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Πέμπτη, με θέμα την επίθεση.

«Μιλώ σε ένα έθνος που θρηνεί. Όλο το έθνος προσεύχεται για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Είμαστε εδώ για εσάς για να απαλύνουμε τον πόνο σας», είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανένα παιδί και κανένας καθηγητής δεν πρέπει να αντιμετωπίζει κίνδυνο μέσα σε αμερικανικό σχολείο».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση «πυροβόλο όπλο» κατά τη διάρκεια του σύντομου διαγγέλματός του, ωστόσο υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών».

«Θα πρέπει να εργαστούμε επίσης προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα στη χώρα μας η οποία θα ενστερνίζεται την αξιοπρέπεια της ζωής η οποία με τη σειρά της θα οικοδομεί βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις», τόνισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

«Κανένα παιδί ή δάσκαλος δεν θα πρέπει να κινδυνεύει σε αμερικανικά σχολεία», συμπλήρωσε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας το μακελειό «μια σκηνή φρικτής βίας, μίσους και κακίας».

Ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε ότι εντός του Μαρτίου θα συναντήσει τους κυβερνήτες και τους γενικούς εισαγγελείς των 50 πολιτειών των ΗΠΑ, μαζί με τους οποίους θα λάβουν μέτρα για το θέμα της σχολικής ασφάλειας.

Η χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε σχολεία στη χώρα έχει καταστεί μάστιγα, με τουλάχιστον 291 αιματηρά περιστατικά μόνον από το 2013 μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...