205
Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την πολύωρη Σύνοδο Κορυφής | John Thys/Pool via REUTERS

Μέρκελ για τη συμφωνία: Δεν ήταν εύκολο, αλλά η Ευρώπη μπορεί να δράσει από κοινού

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 11:04
Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την πολύωρη Σύνοδο Κορυφής
|John Thys/Pool via REUTERS

Μέρκελ για τη συμφωνία: Δεν ήταν εύκολο, αλλά η Ευρώπη μπορεί να δράσει από κοινού

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 11:04

Η συμφωνία της ΕΕ για το ταμείο ανάκαμψης δείχνει ότι η ΕΕ μπορεί να δράσει από κοινού, ακόμη και κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης κρίσης της, και ότι προτίθεται να ακολουθήσει νέα μονοπάτια όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με ασυνήθιστες συνθήκες, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό μήνυμα που στέλνεται πέραν των συνόρων της Ευρώπης ότι η ΕΕ, ακόμη και με όλα τα διαφορετικά υπόβαθρα (των κρατών μελών της), μπορεί να δράσει», δήλωσε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, χαιρετίζοντας την συμφωνία.

Το μήνυμά της ήταν ότι «οι εξαιρετικές περιστάσεις  ζητούν εξαιρετικές προσπάθειες».

Δήλωσε ακόμη «πολύ χαρούμενη» με τη συμφωνία που χρειάστηκε 91 ώρες συνομιλίων μεταξύ των ηγετών αλλά και στο παρασκήνιο.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους ηγέτες, η γερμανίδα καγκελάριος παρατήρησε ότι κάποιοι έρχονται στις συνομιλίες με στόχο να δείξουν αποφασιστικότητα.

«Δεν ήταν εύκολο το ότι χρειαστήκαμε τόσες ημέρες, φάνηκε ότι ήλθαμε από διαφορετικές κατευθύνσεις. Για εμένα, όμως, αυτό που μετρά είναι ότι καταλήξαμε και ότι τώρα όλοι είμαστε πεπεισμένοι για αυτά που αποφασίσουμε να κάνουμε», επισήμανε.

Για το μέλλον περιμένει περισσότερες «δύσκολες αποφάσεις» με το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μέλη του σώματος θα δουν ότι οι ηγέτες βρήκαν μια καλή λύση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...