298
Οι παμπ και η υπόλοιπη εστίαση ανοίγουν για πρώτη φορά έπειτα από τρεις μήνες στη Μελβούρνη | REUTERS/Ian Ransom

Μελβούρνη: Τέλος η καραντίνα έπειτα από τρεις μήνες

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 12:00
Οι παμπ και η υπόλοιπη εστίαση ανοίγουν για πρώτη φορά έπειτα από τρεις μήνες στη Μελβούρνη
|REUTERS/Ian Ransom

Μελβούρνη: Τέλος η καραντίνα έπειτα από τρεις μήνες

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 12:00

Η Μελβούρνη γιορτάζει σήμερα, καθώς οι αρχές αποφάσισαν την άρση της αυστηρής δεύτερης καραντίνας, που διήρκεσε τρεις ολόκληρους μήνες στην πολιτεία της Βικτόρια.

Η πόλη των 5 εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσε το τέλος του lockdown, καθώς το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρξε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού στη Βικτόρια για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουνίου.

Η καραντίνα λήγει το βράδυ της Τρίτης (μεσημέρι ώρα Ελλάδας), και τότε τα εστιατόρια, τα κέντρα αισθητικής και τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν ξανά να υποδεχθούν πελάτες.

Την ώρα που η Αυστραλία είχε κατορθώσει να αναχαιτίσει σχετικά αποτελεσματικά το πρώτο κύμα της επιδημίας της COVID-19, η Μελβούρνη βρέθηκε αντιμέτωπη το καλοκαίρι με μια έξαρση των κρουσμάτων, λόγω αμελειών στα ξενοδοχεία ή στην καραντίνα που τηρήθηκε από ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Ανακοινώνοντας την πολυαναμενόμενη άρση των περιορισμών, ο πρωθυπουργός της πολιτείας, Ντάνιελ Αντριους, έκανε λόγο για μια μέρα γεμάτη συγκίνηση.

«Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, οι κάτοικοι της Βικτόρια έκαναν πολλά και είμαι υπερήφανος για τον καθέναν τους», δήλωσε ο Αντριους σε δημοσιογράφους.

Στους κατοίκους της Μελβούρνης, επιβλήθηκαν από τον Ιούλιο δραστικά περιοριστικά μέτρα, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, η οποία ήρθη στα τέλη του Σεπτεμβρίου, έπειτα από περίπου δύο μήνες.

Οι κάτοικοι υποχρεούνταν εξάλλου να μένουν σπίτι και μπορούσαν να μετακινηθούν μόνον σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων, για έναν αριθμό σαφώς διευκρινισμένων δραστηριοτήτων.

Ορισμένοι περιορισμοί ήρθησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς επιτράπηκε στους κατοίκους της να παίξουν γκολφ ή να πάνε κομμωτήριο.

Τον Ιούλιο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανερχόταν σε περίπου 190 την ημέρα και τον Αύγουστο είχε ανέβει στα 700.

Τα σύνορα ανάμεσα στη Βικτόρια και τις άλλες πολιτείες της Αυστραλίας παραμένουν κλειστά και ισχύει ένα αυστηρό πλαίσιο για αυτούς που φτάνουν στην πολιτεία από ξένες χώρες.

Η Αυστραλία, η οποία έχει περίπου 25 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει συνολικά 27.500 κρούσματα νέου κορονοϊού από τότε που ξέσπασε η πανδημία της COVID-19 και 905 θανάτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...