345
6 στο 13033 και μέχρι τις 22.00 για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς | ΙΝΤΙΜΕnews

Με τον κωδικό μετακίνησης «6» στα τραπέζια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 11:29
6 στο 13033 και μέχρι τις 22.00 για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
|ΙΝΤΙΜΕnews

Με τον κωδικό μετακίνησης «6» στα τραπέζια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 11:29

Τι θα στείλουμε για να πάμε στο τραπέζι των Χριστουγέννων; Αυτό ήταν το ερώτημα που απευθύνθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, με τον κ. Πέτσα να διευκρινίζει ότι θα είναι ο κωδικός μετακίνησης «6» στο 13033.

Ταυτόχρονα, όμως, ο εκπρόσωπος έκανε νέα έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο (των επαφών στο γιορτινό τραπέζι) και «να δούμε αυτούς που λίγο-πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματά η Αστυνομία, με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους, ενώ σε ερώτηση για τυχόν σκληρότερα μέτρα που μπορεί να ληφθούν την Πρωτοχρονιά, αρκέστηκε να πει ότι σχεδιάζονται περισσότεροι έλεγχοι (για τα υφιστάμενα) και όχι άλλα μέτρα.

«Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα μέτρα και μετά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε φάση να απελευθερώσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες», ήταν η απάντησή του για το πότε είναι πιθανή μία χαλάρωση των περιορισμών και τα άνοιγμα της αγοράς.

Οσον αφορά το κρίσιμο στοίχημα του εμβολιασμού, παραδέχθηκε για τον αριθμό των εμβολίων, που θα παραλάβει σε λίγες ημέρες η Ελλάδα, ότι «δεν είναι ο αριθμός που θέλουμε, είναι όμως αυτός που έχουμε σίγουρα».

Οπως εξήγησε,«λόγω της μεγάλης ζήτησης, οι παραδόσεις είναι λίγες για να φτάσουν σε όλες τις χώρες» και σταδιακά θα έρχονται εμβόλια από άλλες εταιρείες ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός. Είναι, είπε, 11-12 εταιρείες που κάνουν ένα ράλι για να προλάβουν να έχουν τα εμβόλια στην ώρα τους.

Το κρίσιμο, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι να δουλέψει ο μηχανισμός που έχουμε φτιάξει. Θα τσεκαριστεί τις επόμενες μέρες και ελπίζουμε να δουλέψει».

Οσον αφορά τη διανομή του εμβολίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που είχαν πει να γίνει το εμβόλιο δημόσιο αγαθό.

«Πήγαμε σε συλλογική συμφωνία, η Ευρωπαϊκή Ενωση φαίνεται να έρχεται σε καθυστέρηση, συγκριτικά με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, γι’ αυτό και πρέπει να επιταχύνει», συμπλήρωσε, ευελπιστώντας «από Φεβρουάριο να καλυφθεί το κενό».

Στο ίδιο πλαίσιο, ξεκαθάρισε για το ενδεχόμενο μεμονωμένων παραγγελιών ότι «δεν υπάρχει σκέψη για εθνική, αλλά για κοινοτική ενέργεια και έτσι, επανέλαβε, ελπίζουμε να καλυφθεί το κενό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...