247
Καμένο σπίτι στο Μάτι, τέσσερις ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μάτι: Η μήνυση του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής εναντίον του πρώην αρχηγού

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2020, 18:27
Καμένο σπίτι στο Μάτι, τέσσερις ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μάτι: Η μήνυση του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής εναντίον του πρώην αρχηγού

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2020, 18:27

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, που προκαλούν σοκ για τις πιέσεις που δέχθηκε για να συγκαλύψει τους υπευθύνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, περιλαμβάνει στη μήνυσή του ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσιος.

Οπως γράφει η Ιωάννα Μάνδρου στην kathimerini.gr, στη μήνυσή του κατά του πρώην αρχηγού  του Πυροσβεστικού Σώματος Β. Ματθαιόπουλου, ο κ. Λιότσιος αναφέρει:

«Μηνύω τον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος καθώς και τους τυχόν συναυτουργούς, τους ηθικούς αυτουργούς ή τους συνεργούς αυτού, για την αξιόποινη πράξη της απόπειρας παράνομης βίας που τελέστηκε σε βάρος μου στην Αθήνα την 21/9/2018 και όποιων άλλων τυχόν αδικημάτων προκύψουν κατόπιν της προκαταρκτικής εξετάσεως».

«Μοναδική επιδίωξή του», αναφέρει για τον μηνυόμενο Β. Ματθαιόπουλο ο κ. Λιότσιος, ήταν ο εξαναγκασμός μου υπό την ιδιότητά μου ως διορισθέντα πραγματογνώμονα (…) διά απειλών παράνομων πράξεων να συντάξω και να υποβάλω ενώπιον των αρμόδιων ανακριτικών αρχών ψευδή πραγματογνωμοσύνη ήτοι αντίθετη προς την αντικειμενική επιστημονική αλήθεια. Ο μηνυόμενος (..) με παράνοα εκβιαστικά μέσα προσπάθησε να επιτύχει τη σύνταξη εκ μέρους μου ψευδούς πορίσματος για τους λόγους της φονικής καταστροφής στις 23/7/ 18. Γνώριζε πολύ καλά όμως ότι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του όφειλε να προβεί σε κάθε ενέργεια για την αποκάλυψη της αλήθειας και όχι να προσπαθεί να συσκοτίσει τους λόγους για τους οποίους επεκτάθηκε η πυρκαγιά και προκάλεσε το γνωστό στο πανελλήνιο φονικό αποτέλεσμα».

Δείτε εδώ, το πλήρες κείμενο της μήνυσης, στην οποία περιλαμβάνονται αποσπάσματα από το ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή της Κυριακής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...