805
Ο Μασκ, η Νικόλ Σάναχαν και ο Μπριν | CreativeProtagon

Μασκ και Μπριν: Φταίει η μοιχεία για το τέλος της φιλίας των δυο Κροίσων;

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2022, 16:42
Ο Μασκ, η Νικόλ Σάναχαν και ο Μπριν
|CreativeProtagon

Μασκ και Μπριν: Φταίει η μοιχεία για το τέλος της φιλίας των δυο Κροίσων;

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2022, 16:42

Λέγεται ότι το περασμένο φθινόπωρο ο Ελον Μασκ είχε μια σύντομη σχέση με τη σύζυγο του Σεργκέι Μπριν, κάτι που ώθησε τον συνιδρυτή της Google να καταθέσει αίτηση διαζυγίου στις αρχές του έτους και να τερματίσει τη μακροχρόνια φιλία των δισεκατομμυριούχων της τεχνολογίας, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές της Wall Street Journal.

Η διαμάχη τους είναι ένα από τα πολλά προσωπικά ζητήματα που αντιμετώπισε ο Μασκ παράλληλα με τις επιχειρηματικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων παραγωγής στην Tesla Inc., και μιας δικαστικής διαμάχης  μετά την επιθυμία του να βάλει τέλος στη συμφωνία  των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter Inc. επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας.

Ο Ελον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία ύψους 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Σεργκέι Μπριν κατατάσσεται στην όγδοη θέση παγκοσμίως, με 95 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Οι κύριοι Μπριν και Μασκ, από τους πιο διάσημους αμερικανούς επιχειρηματίες, ήταν φίλοι για πολλά χρόνια. Μάλιστα, ο Μασκ έχει πει ότι επί χρόνια πήγαινε τακτικά στο σπίτι του Μπριν στη Σίλικον Βάλεϊ. Ο Μπριν, πάλι, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, όταν η Tesla πάλευε να αυξήσει την παραγωγή της, πρόσφερε στον Μασκ περίπου 500.000 δολάρια. Και το 2015, εκείνος του έδωσε ένα από τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά σπορ οχήματα της εταιρείας του.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, όπως γράφει η WSJ, η ένταση μεγαλώνει μεταξύ των δύο ανδρών και των ομάδων τους, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα: Ο Μπριν έδωσε εντολή στους οικονομικούς συμβούλους του να πουλήσουν τις προσωπικές του επενδύσεις στις εταιρείες του Ελον Μασκ, αλλά δεν έγινε γνωστό πόσο μεγάλες είναι αυτές οι επενδύσεις ή αν υπήρξαν πωλήσεις.

Εν τω μεταξύ, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο ρωσοαμερικανός επιχειρηματίας υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τη Νικόλ Σάναχαν επικαλούμενος «ασυμβίβαστες διαφορές», σύμφωνα με φάκελο που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας Σάντα Κλάρα. Η αίτηση έγινε αρκετές εβδομάδες αφότου ο Μπριν έμαθε για τη σύντομη σχέση της συζύγου του με τον φίλο του, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στην WSJ, ανώνυμες πηγές της.

Οι πηγές της εφημερίδας υποστήριξαν ακόμη ότι η επαφή της Νικόλ Σάναχαν με τον Ελον Μασκ συνέβη στις αρχές Δεκεμβρίου 2021, στην εκδήλωση Art Basel στο Μαϊάμι, ένα πολυήμερο, ετήσιο φεστιβάλ τέχνης που προσελκύει πλούσιους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ενας από τους δικηγόρους του Μπριν αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα, ο Μασκ δεν απάντησε σε αίτημα της εφημερίδας για σχόλιο, αλλά ούτε και εκπρόσωπος της Σάναχαν, η οποία διευθύνει ένα ίδρυμα για την αναπαραγωγική δικαιοσύνη.

Ωστόσο, περίπου 11 ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου της WSJ στο διαδίκτυο, ο Ελον  Μασκ έγραψε στο Twitter: «Αυτά είναι εντελώς βλακείες. Ο Σεργκέι και εγώ είμαστε φίλοι και χθες το βράδυ ήμασταν μαζί σε ένα πάρτι!». Και πρόσθεσε: «Εχω  δει τη Νικόλ μόνο δύο φορές σε τρία χρόνια με πολλούς άλλους ανθρώπους τριγύρω.  Τίποτα ερωτικό.»

Σε συνέντευξή της στις αρχές του μήνα στο Puck, η Νικόλ Σάναχαν -η οποία ζητάει από τον σύζυγό της ένα ποσόν το οποίο εκείνος βρίσκει εξωφρενικό- είπε σχετικά με την αίτηση διαζυγίου: «Ελπίζω ο Σεργκέι και εγώ να προχωρήσουμε με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και αρμονία για χάρη του παιδιού μας. Και εργαζόμαστε και οι δύο προς αυτή την κατεύθυνση».

Την εποχή της φερόμενης παράνομης σχέσης, ο Σεργκέι Μπριν και η σύζυγός του είχαν ήδη χωρίσει αλλά εξακολουθούσαν να ζουν μαζί, σύμφωνα με ένα πρόσωπο από το στενό περιβάλλον της κυρίας Σάναχαν. Στην αίτηση διαζυγίου, ο Μπριν ανέφερε ως ημερομηνία χωρισμού του ζευγαριού την 15η Δεκεμβρίου 2021.

Λέγεται ακόμη ότι σε ένα πάρτι νωρίτερα φέτος, ο Μασκ γονάτισε μπροστά στον Μπριν εκλιπαρώντας να τον συγχωρήσει, σύμφωνα με άτομα που είχαν γνώση του περιστατικού, που είπαν ακόμη ότι ο Σεργκέι Μπριν δέχτηκε τη συγγνώμη, αλλά εξακολουθεί να μην μιλά συχνά στον Ελον Μασκ.

Η υποτιθέμενη σχέση συνέβη όταν ο Μασκ είχε χωρίσει για άλλη μια φορά με τη σύντροφό του, την τραγουδίστρια Grimes, τον Σεπτέμβριο. Ο Μασκ και η Grimes, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Κλερ Μπουσέ, απέκτησαν τον Δεκέμβριο του 2021 και δεύτερο παιδί, μια κόρη μέσω παρένθετης μητέρας.

Σε κάθε περίπτωση τους τελευταίους δύο μήνες, η προσωπική ζωή του Ελον Μασκ έχει τραβήξει την προσοχή των media. Οπως ανέφερε το Business Insider, το 2016, μια αεροσυνοδός στην αεροδιαστημική εταιρεία του, SpaceX, τον κατηγόρησε ότι της έδειξε το πέος του και της είπε ότι θα της αγόραζε ένα άλογο σε αντάλλαγμα ενός ερωτικού μασάζ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε ότι συνέβη όταν ρωτήθηκε από το Insider. Στη συνέχεια όταν εκείνη ανέφερε το περιστατικό στην εταιρεία, την απέλυσαν εξαγοράζοντας τη σιωπή της έναντι 250.000 δολαρίων.

Σε άλλο δημοσίευμά του το Business Insider ανέφερε ακόμη ότι στα τέλη του περασμένου έτους ο Ελον Μασκ απέκτησε δίδυμα με την Σιβόν Ζίλις, στέλεχος της Neuralink, μιας άλλης εταιρείας της οποίας είναι συνιδρυτής, ενώ ένα από τα 10 παιδιά του τον έχει αποκηρύξει δημόσια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...