332
Ο Αλεν Γουάισελμπεργκ πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ, το 2016 | REUTERS/Carlo Allegri

Μανχάταν: Κατηγορίες για φορολογικές παραβάσεις στον οικονομικό διευθυντή του Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2021, 14:30
Ο Αλεν Γουάισελμπεργκ πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ, το 2016
|REUTERS/Carlo Allegri

Μανχάταν: Κατηγορίες για φορολογικές παραβάσεις στον οικονομικό διευθυντή του Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2021, 14:30

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την αυτοκρατορία ακινήτων του και τις έρευνες για φορολογικές του ατασθαλίες από τον εισαγγελέα του Μανχάταν.

Την Πέμπτη, παραδόθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα ο Αλεν Γουάισελμπεργκ, επί μακρόν οικονομικός διευθυντής του επιχειρηματικού ομίλου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Γουάισελμπεργκ από μόνος του αλλά και ο όμιλος Τραμπ συνολικά θα αντιμετωπίσουν την απαγγελία κατηγοριών στο πλαίσιο έρευνας για φορολογικές παραβάσεις.

Οι ακριβείς κατηγορίες κατά του Γουάισελμπεργκ και του ομίλου Τραμπ αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Οι κατηγορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά αναμένεται πως θα σχετίζονται με ανταμοιβές σε είδος που χορηγήθηκαν στον Γουάισελμπεργκ και ενδεχομένως και άλλα ανώτατα στελέχη του ομίλου και φέρεται ότι δεν δηλώθηκαν στις φορολογικές αρχές. Σε αυτές ενδέχεται να περιλαμβάνονται πολυτελή αυτοκίνητα, διαμερίσματα, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων κλπ, τα οποία δεν δηλώθηκαν στην εφορία.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και τα μέλη της οικογένειάς του δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες, τουλάχιστον αρχικά, από τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών που διερευνούν την εταιρεία ακινήτων επί δύο χρόνια. Οι έρευνες όμως συνεχίζονται.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι κατηγορίες θα αποτελέσουν πλήγμα για τον Ντόναλντ Τραμπ που έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Παράλληλα, ένα κατηγορητήριο ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τον όμιλο Τραμπ, οδηγώντας τράπεζες και επιχειρηματικούς εταίρους στη διακοπή της συνεργασίας τους. Στην εταιρεία πιθανότατα θα επιβληθεί πρόστιμο και άλλες κυρώσεις εάν κριθεί ένοχη.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος έχει την έδρα του σήμερα στη Φλόριντα, χαρακτήρισε και πάλι τη Δευτέρα αυτές τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών της Νέας Υόρκης μια «συνέχιση του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών όλων των εποχών».

Κατηγόρησε επίσης τους Δημοκρατικούς εισαγγελείς ότι προσπαθούν απεγνωσμένα να παρεμποδίσουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες, «φτάνοντας στο βαθμό να διαπράξουν επαγγελματικά παραπτώματα».

Ο Γουάισελμπεργκ, 73 ετών, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην αυτοκρατορία ακινήτων της οικογένειας Τραμπ, στην οποία εντάχθηκε το 1973. Οταν ο Τραμπ έγινε πρόεδρος το 2017, ο Γουάισελμπεργκ ορίστηκε υπεύθυνος για τη διαχείριση του επιχειρηματικού ομίλου Τραμπ μαζί με τους δύο γιους του πρώην προέδρου, Ερικ και Ντόναλντ Τζιούνορ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...