419
Η αγάπη του για το τρέξιμο (και το ρολόι) πρόδωσε τον Μαρκ Φέλοους |

Μάντσεστερ: Το ρολόι GPS πρόδωσε τον δολοφόνο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 10:14
Η αγάπη του για το τρέξιμο (και το ρολόι) πρόδωσε τον Μαρκ Φέλοους
|

Μάντσεστερ: Το ρολόι GPS πρόδωσε τον δολοφόνο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 10:14

Η παρατηρητικότητα ενός ντετέκτιβ, που είδε σε φωτογραφία τον ύποπτο να φοράει ρολόι με GPS, οδήγησε την αστυνομία του Μάντσεστερ στην εξιχνίαση δύο φόνων αρχιμαφιόζων και τη σύλληψη του δολοφόνου τους, Μαρκ Φέλοους.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ρολόι του 39χρονου, που το φορούσε γιατί έτρεχε σε αγώνες δρόμου, μελέτησαν τα στοιχεία που είχαν αποθηκευθεί στη μνήμη της συσκευής και κατάφεραν να δουν στον χάρτη τις διαδρομές που είχε κάνει ο Φέλοους, για να σχεδιάσει τις δολοφονίες.

Θύματά του, ο 55χρονος Πολ Μάσεϊ και ο 53χρονος Τζον Κινσέλα, αφεντικά της μαφίας, με έδρα την περιοχή του Μάντσεστερ και γνωστοί για την εγκληματική τους δράση σε όλη την Ευρώπη.

Ο Μάσεϊ σκοτώθηκε το 2015 και η δολοφονία του παρέμενε ανεξιχνίαστη μέχρι την ώρα που τα στοιχεία του GPS οδήγησαν τους ντετέκτιβ στον Φέλοους. Η αστυνομία του Μάντσεστερ ζήτησε τη βοήθεια του Τζέιμς Λαστ, ειδικού σε θέματα πλοήγησης μέσω δορυφόρου, για να βρει τις διαδρομές που είχαν αποθηκευτεί στο ρολόι.

Το ρολόι με το GPS οδήγησε τους αστυνομικούς στη χνάρια του δολοφόνου (φωτογραφία αρχείου)

Ο Λαστ ανακάλυψε ότι δύο μήνες πριν από τον φόνο του αρχιμαφιόζου, το ρολόι έδειξε ότι ο Φέλοους είχε κάνει μία διαδρομή 35 λεπτών από το σπίτι του στο οικόπεδο δίπλα στο σπίτι του Μάσεϊ.

Ο κάτοχος του ρολογιού ξεκίνησε τη διαδρομή με ταχύτητα 19 χλμ την ώρα, που σημαίνει ότι οδηγούσε το ποδήλατό του. Οταν έφτασε στο οικόπεδο, η ταχύτητα μειώθηκε στα 4,5 χλμ, που σημαίνει ότι ο Φέλοους περπατούσε. Μετά, σταμάτησε για οκτώ λεπτά στο ίδιο σημείο. Φαίνεται πως ο δολοφόνος μελετούσε τις κινήσεις του θύματός του και μελετούσε την οδό διαφυγής. Την ίδια διαδρομή ακολούθησε δύο μήνες αργότερα, όταν σκότωσε τον Μάσεϊ, μπροστά στο σπίτι του.

Τρεις εβδομάδες μετά τον φόνο, άγνωστος πυροβόλησε τον Φέλοους (προφανώς από τη συμμορία του Μάσεϊ). Ο 39χρονος τραυματίστηκε αλλά επιβίωε. Από τότε, έμεινε εκτός δράσης για τρία χρόνια, μέχρι που δολοφόνησε τον Τζον Κινσέλα, συνεργάτη του Μάσεϊ.

Στις 5 Μαϊου του 2018, ο Φέλοους πλησίασε τον Κινσέλα με το ποδήλατό του και τον πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη και δύο φορές στο έδαφος. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τη σκηνή στην αστυνομία, η οποία προχώρησε στην προσαγωγή του και από εκεί στη σύλληψή του για τους δύο φόνους, χάρη και στα στοιχεία από το ρολόι του.

Ο Πολ Μάσεϊ σκοτώθηκε από το χέρι του Μαρκ Φέλοους, το 2015

 

Το 2018, ο Μαρκ Φέλοους δολοφόνησε τον Τζον Κινσέλα

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...