1507
| © European Union

Μαίνεται η πολιτική κόντρα για την υπόθεση Γεωργούλη

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 17:46
|© European Union

Μαίνεται η πολιτική κόντρα για την υπόθεση Γεωργούλη

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 17:46

Η προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να μην τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης η υπόθεση Γεωργούλη μοιάζει να μην έχει βρει ευήκοα ώττα μεταξύ των ίδιων των μελών του.

Σαν να μην έφτανε η αμηχανία των εκπροσώπων του κόμματος στα τηλεοπτικά πάνελ, όπου τα συνθήματα κατά της έμφυλης βίας διαδεχόντουσαν οι παραδοχές για τις «φήμες» που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό για την «κακή συμπεριφορά» του πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος, μια σειρά άλλων στελεχών καταφέρονται δημοσίως εναντίον της Ελένης Χρονοπούλου, της γυναίκας που κατήγγειλε τον βιασμό της από τον γνωστό ηθοποιό.

Οι υποψήφιες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Βαρελή – Στεφανίδη (στην Ανατολική Αττική) και Αναστασία Γαϊταρτζή (ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης) καθώς και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας Βασίλης Μίγας βρέθηκαν στην επικαιρότητα το τελευταίο 24ωρο λόγω των επίμαχων θέσεων τους. Και οι τρεις άφησαν να εννοηθεί, ή υποστήριξαν ευθέως, ότι η καταγγελία της δικηγόρου αποτελεί πολιτική πλεκτάνη η οποία στοχεύει να πλήξει την Κουμουνδούρου.

Η πρώτη εξ αυτών έκανε γνωστή την άποψή της για το θέμα «ανεβάζοντας» στα social media και ένα χυδαίο πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» (περισσότερα εδώ).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου η «συγγνώμη» της μητέρας της πρωταθλήτριας Κατερίνας Στεφανίδης που ακολούθησε ήταν αρκετή και επομένως θα παραμείνει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Από το Twitter του πρώην εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλου Χρηστίδη. «Ειναι δυνατόν; Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ γιαυτό;», σχολίασε ο ίδιος

Η κυρία Γαϊταρτζή αναρωτήθηκε κι εκείνη σε post της αν η όλη υπόθεση σχετίζεται με τις προσεχείς εκλογές, ταυτιζόμενη με επιχείρημα που εξέφρασε ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης αρχικά, ενώ ο κ. Μίγας έκανε ανάρτηση «που υιοθετούσε κουτσομπολιά» (!), όπως το έθεσε η κομματική «Αυγή», με υβριστικό περιεχόμενο σε βάρος του φερόμενου θύματος βιασμού –στη δική του περίπτωση υιοθετήθηκε το μέτρο της διαγραφής του.

Λαμβάνοντας υπόψιν όχι μόνο όσα ισχυρίστηκαν, δημοσίως, οι παραπάνω αλλά και τις θέσεις τους στον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ερωτηματικά δεν πρέπει να προκαλεί η αντίδραση των άλλων κομμάτων.

«Χθες, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τη γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό, ταυτιζόμενη με ό,τι πιο ρυπαρό υπάρχει στον ελληνικό Τύπο! Σήμερα, άλλη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από μια τόσο σοβαρή καταγγελία, βλέπει “στημένο γεγονός”», σχολίασε το πρωί της Πέμπτης η Νέα Δημοκρατία.

Και πρόσθεσε: «Αλήθεια, πόση υποκρισία πρέπει να διαθέτουν για να ζητούν την ψήφο των πολιτών, μιλώντας για δικαιώματα και αξίες; Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Οχι στον ΣΥΡΙΖΑ, που η υποκρισία αποτελεί ταυτοτικό του στοιχείο».

Η ανάρτηση της κυρίας Γαϊταρτζή που προκάλεσε αντιδράσεις. Αργότερα τροποποιήθηκε ώστε να είναι ορατή μόνο η αρχή της φράσης
ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είμαστε το ίδιο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου το Γραφείο Τύπου δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις θέσεις των στελεχών του, πέρα από την ανακοίνωση της διαγραφής Μίγα, κατήγγειλε από την πλευρά του την «αθλιότητα της ΝΔ» και την «αισχρή κομματική εκμετάλλευση μιας γυναίκας που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίησή της».

Η Κουμουνδούρου «ούτε ίσες αποστάσεις κράτησε, ούτε “ναι μεν αλλά” είπε, ούτε κάλυψε κανέναν, ούτε εξαπατημένος δήλωσε. Αυτά τα έκανε η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης και υπουργοί του», κατά την ίδια ανακοίνωση, η οποία έκλεισε με την επανάληψη του μηνύματος που έστειλε και ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του δήλωση για την υπόθεση:

«Δεν είμαστε το ίδιο. Εμείς είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες. Από όπου και αν προέρχονται. Αυτή είναι η διαφορά μας. Καμία συγκάλυψη, καμία σκιά. Για όλες τις υποθέσεις. Δικαιοσύνη για όλους. Δικαιοσύνη παντού. Αν τολμούν, ας το πουν και αυτοί».

Το επίμαχο post του κ. Μίγα. «O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε στη διαγραφή του Βασίλη Μίγα, μέλους του κόμματος στη Λάρισα, μετά τη χυδαία και σεξιστική ανάρτησή του», περιορίστηκε να δηλώσει η Κουμουνδούρου
ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: «Αμετανόητοι, τυφλά φανατισμένοι και αδιόρθωτα χυδαίοι»

«Ο Αλέξης Τσίπρας, οι παλιοί και όψιμοι σύντροφοί του δεν έχουν μάθει τίποτα για τη ζημιά που προκαλεί στη χώρα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια η τοξικότητά τους. Παραμένουν αμετανόητοι, τυφλά φανατισμένοι και αδιόρθωτα χυδαίοι.

Γι’ αυτό και στις 21 Μαΐου οι πολίτες με την ψήφο τους θα αποδείξουν στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που αρνείται να αποδεχτεί: ότι ο Πολακισμός και οι πολιτικοί του προστάτες ανήκουν στις μαύρες σελίδες του παρελθόντος», επανήλθε η Πειραιώς.

«Αντί να κάνει μαθήματα ηθικής ο ΣΥΡΙΖΑ, ας ασχοληθεί με τα στελέχη του και υποψήφιους βουλευτές του, που συνεχίζουν να σχετικοποιούν τις βαρύτατες καταγγελίες με βάση το φρόνημα του θύτη και όχι με κριτήριο την πράξη και τις συνέπειές της στο θύμα.

Με όλη τη συμπεριφορά τους στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν ότι δεν έμαθαν τίποτα, ούτε όταν είδαν τη λάσπη που εκτόξευαν, πολιτικοποιώντας ποινικές υποθέσεις και ταυτίζοντας με αυτές μια παράταξη, να τους γυρίζει μπούμερανγκ. Συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο της λάσπης και της χυδαιότητας. Θα πορευτούν μόνοι τους. Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν», κατέληξε το κυβερνών κόμμα.

«Είμαστε με τα θύματα», επιμένει η Τσαπανίδου

Ηρθε η σειρά της Πόπης Τσαπανίδου να απαντήσει στη ΝΔ και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος επίσης είχε αφήσει αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο νωρίτερα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως του φαίνεται περίεργο «να υπάρχει επώνυμη καταγγελία στο Βέλγιο (σ.σ. κατά του κ. Γεωργούλη) και να μην είχε καλύτερη εικόνα το πολιτικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ εκεί», παρόλο που «οι Βρυξέλλες είναι μια μικρή κοινότητα» (περισσότερα εδώ).

«Μια υπόθεση που μας έχει σοκάρει όλους είναι απαράδεκτο και ανήθικο να γίνεται εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης. Ο κ. Οικονόμου ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αντέδρασε ακαριαία -σε 15 λεπτά- μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία», ανταπάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί είμαστε με τα θύματα. Πάντα και αδιαπραγμάτευτα», επανέλαβε και ρώτησε:

«Αραγε μπορεί να πει το ίδιο και η Νέα Δημοκρατία; Με παρελθόν στη συγκάλυψη, θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή αντί να αφήνει τα στελέχη της δυο μέρες τώρα να χυδαιολογούν».

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και από ΠΑΣΟΚ: «Και με τα θύματα και με τον οχετό;»

Η αντιπαράθεση δεν περιορίστηκε στον «συνήθη» πόλεμο ανακοινώσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτενές δελτίο Τύπου για τις πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης Γεωργούλη εξέδωσε την Πέμπτη και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του εκπροσώπου της Χαρ. Τρικούπη Δημήτρη Μάντζου την Τετάρτη, με αφορμή την ανάρτηση της Βαρελή – Στεφανίδη. Μεταξύ άλλων ο κ. Μάντζος είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες δε δόθηκαν.

«Η παραίνεση στη χθεσινή μας ανακοίνωση “αρχίστε να σβήνετε”, κακώς εκτιμήθηκε επιπόλαια από τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε στη νεότερη ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, για να ρωτήσει στη συνέχεια:

«Μήπως ο κ. Τσίπρας αισθάνεται σήμερα την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την υποψήφια του κόμματος του, στη Β’ Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, που χαρακτηρίζει “στημένη” τη σοβαρή ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής τους;

Αλήθεια τι είδους συναισθήματα του γεννώνται, διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του, Βασίλη Μίγα;

Και με τα θύματα και με τον οχετό;».

Η Χαρ. Τρικούπη έδωσε και «μια οφειλόμενη απάντηση στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις υπονόησε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης γνώριζε την καταγγελία εκ των προτέρων», η οποία έχει ως ακολούθως:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπως και η οικογένεια του θύματος έμαθαν το τραγικό αυτό γεγονός τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης καλείται να μας απαντήσει:

  • Πως ερεύνησε τις φήμες, που ακούγονταν για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ;
  • Εξέφραζε την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση η ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, στην οποία επικαλείται τάχα πολιτική δίωξη και αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα για τον χρόνο του αιτήματος άρσης της ασυλίας του;».

Ποιος βρίσκεται πίσω από τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλουσας;

Τις προηγούμενες ημέρες η Χαρ. Τρικούπη είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και για το ότι βρίσκεται πίσω από τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων της Ελένης Χρονοπούλου.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έλεγαν την Τετάρτη στο Protagon ότι στο κόμμα δεν γνώριζαν τίποτα για την καταγγελία και πως την πληροφορήθηκαν αφότου αυτή δημοσιοποιήθηκε ευρέως. Αναφορικά με τους δράστες της διαρροής, «έδειξαν» προς την κατεύθυνση των λεγόμενων διαδικτυακών τρολ που ταυτίζονται με τον (ανεπίσημο) ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτούς, με στελέχη της να καταδικάζουν το γεγονός.

Η δημοσιοποίηση του ονόματος και των φωτογραφιών της κυρίας Χρονοπούλου καταδικάστηκε και από την ΕΣΗΕΑ, σε ό,τι αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης από μερίδα των ΜΜΕ.

«Ιστοσελίδες αρχικά και στη συνέχεια μερίδα του αθηναϊκού Τύπου δημοσίευσαν το όνομα και τη φωτογραφία του φερόμενου θύματος χωρίς τη συναίνεσή του, και χωρίς να αναλογιστούν το μήνυμα που στέλνουν στα άτομα που έχουν υποστεί ή υφίστανται κάθε είδους βία και παρενοχλήσεις», κατήγγειλε η Ενωση Συντακτών, θυμίζοντας ότι εξαιτίας της αποκάλυψης της ταυτότητάς της «η καταγγέλλουσα αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις σε ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Facebook».

Την Πέμπτη η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε την εκκίνηση έρευνας για ενδεχόμενη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της γυναίκας που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική βλάβη.

Η διαδικασία κινήθηκε από την ανεξάρτητη Αρχή καθώς όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, από τις 17 Απριλίου δημοσιοποιήθηκαν σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης το όνομα της κυρίας Χρονοπούλου, φωτογραφίες της, καθώς και άλλα προσωπικά της δεδομένα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...