606
| In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τσίπρας για Γεωργούλη: Δυσάρεστη έκπληξη η χθεσινή – Καμία συγκάλυψη

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 20:13
|In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τσίπρας για Γεωργούλη: Δυσάρεστη έκπληξη η χθεσινή – Καμία συγκάλυψη

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 20:13

Στην καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική βλάβη, η οποία οδήγησε τις βελγικές Αρχές στην υποβολή αιτήματος για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή και τον ΣΥΡΙΖΑ στην αποπομπή του από το κόμμα, αναφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο, όπου εκφώνησε ομιλία σε πολιτική εκδήλωση.

«Χθες ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για εμάς. Υπήρξε μια καταγγελία για τον ευρωβουλευτή Γιωργούλη. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από την δικαιοσύνη και έχει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά σε ό,τι μας αφορά, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση, με εμφυλη βία, με σεξουαλική βία. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, εμείς είμαστε με τα θύματα και θα είμαστε με τα θύματα όχι με τους θύτες», ανέφερε αρχικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το μήνυμα που έστειλα και στείλαμε χθες ήταν απολύτως σαφές. Καμιά συγκάλυψη, καμία ανοχή καμιά σκιά. Οσο ψηλά κι αν βρίσκεται, όποιος κι αν είναι αυτός.

»Αυτό το μήνυμα θέλω σήμερα να το περάσω: δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτή υπόθεση θα κρίνει δικαιοσύνη, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι μας οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όσοι έχουμε παιδιά, και μάλιστα αγόρια, να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται. Να μάθουμε ότι μεγαλύτερηα αξία από όλες είναι η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ύπαρξη, την οποία πρέπει να σεβόμαστε. Και δεν χωράει η βία, δεν χωράνε σε αυτές τις καταστάσεις ανοχή απέναντι στη βία», προσέθεσε.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τη Δευτέρα τον ευρωβουλευτή και γνωστό ηθοποιό «σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχε για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση», όπως ανέφερε η λιτή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έκανε λόγο για καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, που πραγματοποιείται «μάλλον όχι τυχαία λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές» και «για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια».

Στο πλαίσιο αυτό, και επειδή δεν επιθυμεί να επηρεάσει «τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα», όπως είπε, υπέβαλε (και) ο ίδιος την την παραίτησή του από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της λήψης του αιτήματος για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή από τις αρμόδιες Aρχές του Βελγίου ενώπιων της Ολομέλειας της Ευρωβουλής από την πρόεδρο του Σώματος Ρομπέρτα Μετσόλα.

Την Τρίτη η –εμφανώς αμήχανη– Κουμουνδούρου έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τον ανεξάρτητο, πλέον, ευρωβουλευτή να παραδώσει την έδρα του. Την ίδια ώρα ορισμένα στελέχη του κόμματος καταδίκαζαν την «έμφυλη βία», ενώ άλλα αναφέρονταν στις γνωστές προ ετών «φήμες» για τον κ. Γεωργούλη (περισσότερα εδώ): ήταν εν ολίγοις ένα κοινό μυστικό, για το οποίο ο κ. Τσίπρας μάλλον κάνει τώρα τον ανήξερο.

Η πρώτη δήλωση της καταγγέλουσας

Η Ελένη Χρονοπούλου, δικηγόρος και εργαζόμενη στην Κομισιόν, αποκάλυψε ότι η ίδια βρίσκεται πίσω από την καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή, αφότου η ταυτότητά της ως του φερόμενου θύματος είχε διαρρεύσει από λογαριασμούς στα social media και έναν αυξανόμενο αριθμό ΜΜΕ στη συνέχεια.

Μεταξύ άλλων, στη μακροσκελή ανάρτησή της η κυρία Χρονοπούλου άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του ονόματός της. «Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων», υπογράμμισε.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η κυρία Χρονοπούλου είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το οποίο είχε επίσης καταγγείλει την Κουμουνδούρου για τη διαρροή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...