402
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα υποψήφιες όπως η Στεφανίδη του ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 11:46
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα υποψήφιες όπως η Στεφανίδη του ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 11:46

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να επανέρχεται –μετά τα όσα είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην Κέρκυρα– με νέα ανακοίνωση για τις από κάθε άποψη απαράδεκτες δηλώσεις-τοποθετήσεις (γυναικών) υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου κατά του ευρωβουλευτή που εξελέγη με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

«Χθες –σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς χωρίς να κατονομάζει τα αναφερόμενα πρόσωπα–  υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. η Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, υποψήφια στην Ανατολική Αττική και περιφερειακή σύμβουλος με τη Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου) στοχοποίησε τη γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό, ταυτιζόμενη με ό,τι πιο ρυπαρό υπάρχει στον ελληνικό Τύπο!

»Σήμερα –συνεχίζει η ανακοίνωση– άλλη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. η Αναστασία Γαϊταρτζή) πίσω από μια τόσο σοβαρή καταγγελία βλέπει “στημένο γεγονός”.

»Αλήθεια, πόση υποκρισία πρέπει να διαθέτουν για να ζητούν την ψήφο των πολιτών, μιλώντας για δικαιώματα και αξίες; Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Οχι στον ΣΥΡΙΖΑ, που η υποκρισία αποτελεί ταυτοτικό του στοιχείο», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Είχε προηγηθεί το σχόλιο του ίδιου του Πρωθυπουργού (και προέδρου της ΝΔ) Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στη σκιά της υπόθεσης Γεωργούλη, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξανασκεφτεί «πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε όλα αυτά τα χρόνια με αφορμή και το μπούμερανγκ της τελευταίας υπόθεσης του ευρωβουλευτή του».

«Ας αναλογιστούν οι αντίπαλοί μας, πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη και κυρίως ας απαντήσουν σε ένα πολύ απλό ερώτημα: Πως γίνεται να διαγράφουν τον Γεωργούλη μόλις καταγγέλθηκε και να κρατούν στα ψηφοδέλτια τους τον Παππά που καταδικάστηκε 13-0 από το ειδικό δικαστήριο», παρατήρησε ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις  κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα την Τετάρτη.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε ποιο είναι το μπούμερανγκ στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας πως δεν έχει καταλάβει το πολιτικό αποτύπωμα που έχει αφήσει υπόθεση Γεωργούλη και (κυρίως) η εικόνα με τις αντιφάσεις και τα μισόλογα της εκπροσώπου και κορυφαίων στελεχών του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ούτε ίσες αποστάσεις κράτησε, ούτε “ναι μεν αλλά” είπε, ούτε κάλυψε κανέναν, ούτε εξαπατημένος δήλωσε. Αυτά τα έκανε η ΝΔ, ο κος Μητσοτάκης και υπουργοί του, για πλείστες περιπτώσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου με την οποία θελησε να καταδείξει τη διαφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το κυβερνών στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους θεμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...