227
Αθετεί τις υποσχέσεις του ο Μακρόν με το νομοσχέδιο, υποστηρίζει η Μαρίν Λεπέν | EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Λεπέν: «Δικτατορία της υγείας» οι περιορισμοί στις μετακινήσεις όσων δεν εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 13:30
Αθετεί τις υποσχέσεις του ο Μακρόν με το νομοσχέδιο, υποστηρίζει η Μαρίν Λεπέν
|EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Λεπέν: «Δικτατορία της υγείας» οι περιορισμοί στις μετακινήσεις όσων δεν εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 13:30

Αναταραχή στη Γαλλία έχει προκαλέσει το νέο νομοσχέδιο του Εμανουέλ Μακρόν που δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να απαγορεύει τις μετακινήσεις σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό.

Η Μαρίν Λεπέν και το ακροδεξιό της κόμμα, όπως και η συντηρητική αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αποκαλώντας το νομοσχέδιο, «δικτατορία της υγείας», καθώς θα δίνει έκτακτες εξουσίες στην κυβέρνηση σε περίπτωση πανδημίας.

«Η πρόσβαση σε συγκοινωνίες ή σε κάποιους προορισμούς, όπως και κάποιες δραστηριότητες», θα μπορούν να απαγορευτούν για όσους δεν διαθέτουν αρνητικό τεστ ή αποδεικτικό προληπτικής θεραπείας, όπως το εμβόλιο».

Η Λεπέν κατηγόρησε τον Μακρόν ότι αθέτησε την υπόσχεσή του να μην κάνει το εμβόλιο υποχρεωτικό για όλους, καθώς οι Γάλλοι φαίνεται ότι είναι οι πιο αρνητικοί στον εμβολιασμό από όλους τους Ευρωπαίους. Σε μία δημοσκόπηση, οι μισοί είπαν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο.

«Είναι ένα αυταρχικό μέτρο. Ο νόμος δεν κάνει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό αλλά δεν θα επιτρέπει σε όσους δεν κάνουν το εμβόλιο να έχουν κοινωνική ζωή.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τους Times, οι αρνητές των εμβολίων όπως και της χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων είναι πολλοί στους κόλπους της Ακροδεξιάς στη Γαλλία, όπως και στο αντικυβερνητικό κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, όπου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος συνωμοσίες του τύπου, οι φαρμακευτικές θέλουν να ασκήσουν έλεγχο στον γενικό πληθυσμό και τα εμβόλια είναι μέρος ενός παγκόσμιου σχεδίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...