316
O σεφ Λουί Φιλίπ Ντ' Ιντρονό σερβίρει πελάτες και περαστικούς έξω από το Καφέ Λε Μπε, στο Παρίσι. Η γαλλική κυβέρνηση δεν άναψε το πράσινο φως για την εστίαση και αυτό είναι ένας τρόπος αντίδρασης... | REUTERS/Charles Platiau

Το Ελιζέ καταστρώνει σχέδια για το εμβόλιο, αλλά κάποιοι… ετοιμάζουν Αντίσταση!

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 07:00
O σεφ Λουί Φιλίπ Ντ' Ιντρονό σερβίρει πελάτες και περαστικούς έξω από το Καφέ Λε Μπε, στο Παρίσι. Η γαλλική κυβέρνηση δεν άναψε το πράσινο φως για την εστίαση και αυτό είναι ένας τρόπος αντίδρασης...
|REUTERS/Charles Platiau

Το Ελιζέ καταστρώνει σχέδια για το εμβόλιο, αλλά κάποιοι… ετοιμάζουν Αντίσταση!

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 07:00

Τις δικές της προτεραιότητες ιεραρχεί η Γαλλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αν και πολλοί είναι αυτοί που δεν θα θελήσουν να εμβολιαστούν για κανένα λόγο.

Το προσωπικό και οι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν, ανέφεραν οι Times. Πρόκειται για 700.000 ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας που έχουν δυνατότητες για ιατρική φροντίδα (Ehpad) συν το προσωπικό που εργάζεται εκεί. Η απόφαση κρίνεται αναγκαία καθώς περίπου το 1/3 των 50.000 θυμάτων στη χώρα καταγράφονται στα συγκεκριμένα ιδρύματα.

Σε δεύτερο χρόνο θα εμβολιαστούν οι άνω των 75 ετών και όσοι είναι 65 με 74 ετών, αλλά έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας (καρδιολογικά και πνευμονολογικά ή παχυσαρκία). Επειτα όλοι οι άλλοι άνω των 65 ετών.

Το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει τους άνω των 50 ετών με χρόνια νοσήματα, όπως και τους εργαζόμενους στην υγεία και τη φροντίδα. Ενα τέταρτο στάδιο αφορά όσους εργάζονται σε περιβάλλοντα στα οποία κινδυνεύουν από μόλυνση. Τέλος, θα εμβολιαστούν όσοι δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.

Η Γαλλία, με βάση τον καταμερισμό, θα λάβει 295 εκατ. δόσεις από τα 1,9 δισ. δόσεις που θα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Ενωση από έξι διαφορετικούς κατασκευαστές. Τους εμβολιασμούς θα κάνουν παθολόγοι και φαρμακοποιοί ενώ θα στηθούν και εμβολιαστικά κέντρα.

Ο πρόεδρος Μακρόν είχε ανακοινώσει ότι οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν στο τέλος του έτους ή τις αρχές του 2021, αλλά αυτό ήδη φαίνεται μη ρεαλιστικό.

Αναζητήστε τη… Λεπέν

Παρά τους σχεδιασμούς, υπάρχει και η… αντίσταση στον εμβολιασμό. Αν και η διαδικασία δεν θα είναι υποχρεωτική (κάτι που επίσης έχει πει ο πρόεδρος Μακρόν), πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι πάνω από τους μισούς, για την ακρίβεια ένα εντυπωσιακά μεγάλο 59%, θα αρνηθούν τον εμβολιασμό. Πολλοί, όπως δείχνει η έρευνα, φοβούνται ότι το εμβόλιο δεν είναι επαρκώς  δοκιμασμένο, ενώ ορισμένοι ενστερνίζονται τη συνωμοσιολογική θεωρία ότι δήθεν «είναι κόλπο της κυβέρνησης και των ελίτ»…

Η κυβέρνηση, σημειώνουν ακόμη οι Times, επιρρίπτει ευθύνες για τη διάδοση αυτών των θεωριών στην ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν και τα Κίτρινα Γιλέκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...