205
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, εδώ το 2008, παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ | REUTERS/Ina Fassbender

«Λάθη και των δύο πλευρών» βλέπει ο (άνθρωπος της Gazprom) Σρέντερ

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 17:36
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, εδώ το 2008, παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ
|REUTERS/Ina Fassbender

«Λάθη και των δύο πλευρών» βλέπει ο (άνθρωπος της Gazprom) Σρέντερ

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 17:36

Την θέση ότι «πρέπει να τερματιστούν το συντομότερο ο πόλεμος και τα συνδεδεμένα με αυτόν δεινά για τους ανθρώπους στην Ουκρανία» εξέφρασε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των ρωσικών ενεργειακών κολοσσών, με συμμετοχή στο ΔΣ της εταιρείας του αγωγού Nord Stream 2.

Ο τερματισμός του πολέμου, επισήμανε στη δήλωσή του ότι «αποτελεί ευθύνη της Ρωσίας».

Ο Σρέντερ έκανε λόγο για «λάθη και από τις δύο πλευρές», τονίζοντας ωστόσο ότι «τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας δεν δικαιολογούν τη χρήση στρατιωτικών μέσων».

«Πολλά έχουν ειπωθεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με λάθη και παραλείψεις στη σχέση μεταξύ Δύσης – Ρωσίας. Και υπήρξαν πολλά λάθη – και από τις δύο πλευρές. Αλλά και τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας δεν δικαιολογούν τη χρήση στρατιωτικών μέσων»,  έγραψε σε ανάρτησή του στο Linkedin.

«Με το βλέμμα στο μέλλον», τονίζει, «αν είναι τώρα απαραίτητες οι κυρώσεις, πρέπει να προσέξει κανείς να μην διαρραγούν εντελώς οι εναπομείναντες πολιτικοί και οικονομικοί δεσμοί και οι δεσμοί της κοινωνίας των πολιτών μεταξύ Ρωσίας και Δύσης». Διότι αυτά, όπως λέει, είναι -παρόλη τη δραματική κατάσταση- η βάση για την ελπίδα που έχουμε όλοι: ότι ένας διάλογος για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ήπειρό μας θα είναι και πάλι εφικτός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...