314
Πυκνοί μαύρι καπνοί κοντά στο αεροδρόμιο Αντόνοφ ενώ στην περιοχή πετούν ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα | Τwitter

Ρωσικά mind games στην Ουκρανία και εντολή «να αντιμετωπίζονται με σεβασμό» οι ουκρανοί στρατιώτες

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 16:37
Πυκνοί μαύρι καπνοί κοντά στο αεροδρόμιο Αντόνοφ ενώ στην περιοχή πετούν ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα
|Τwitter

Ρωσικά mind games στην Ουκρανία και εντολή «να αντιμετωπίζονται με σεβασμό» οι ουκρανοί στρατιώτες

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 16:37

Η Μόσχα συνεχίζει το σφυροκόπημα πολλών περιοχών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Κιέβου, και παράλληλα την προβολή ισχύος, όχι μόνο στο πεδίο, αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζει εν γένει την όποια αντίσταση προβάλλουν οι Ουκρανοί.

Ετσι παράλληλα με τα χτυπήματα σε συγκριμένους στόχους -στρατιωτικές υποδομές, αεροδρόμια όπως το διεθνές αεροδρόμιο Αντόνοφ, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο (βίντεο κάτω), κτίρια της ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφορίων κ.α.- ήρθε και η ανακοίνωση ότι ο ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, έδωσε ειδική εντολή σε όλους τους διοικητές των στρατιωτικών μονάδων «να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους ουκρανούς στρατιωτικούς».

«Δεδομένου ότι οι στρατιωτικοί των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τους εθνικιστές, έδωσαν όρκο στον ουκρανικό λαό και υπακούουν σε εντολές, πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό»,  εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας, Ιγκορ Κανασένκοφ σχετικά με την εντολή που δόθηκε στις μονάδες που επιχειρούν σε ουκρανικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον Κανασένκοφ, η Ρωσία κατέστρεψε 74 υπέργειους στόχους στρατιωτικών υποδομών, «μεταξύ των οποίων 11 αεροδρόμια, τρία κέντρα διοίκησης, σημείο ναυτικής βάσης του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, καθώς και 18 σταθμούς ραντάρ αντιαεροπορικής άμυνας των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και Buk-M1».

Σύμφωνα πάντα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού παραδόθηκαν 14 ουκρανοί στρατιωτικοί, κατερρίφθη ένα μαχητικό ελικόπτερο και τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 (UAV τουρκικής κατασκευής) της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...