182
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ είναι ήδη πρόεδρος του ΔΣ του Nord Stream 2 | EPA/OMER MESSINGER

Θέση και στη Gazprom θα αναλάβει ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 19:22
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ είναι ήδη πρόεδρος του ΔΣ του Nord Stream 2
|EPA/OMER MESSINGER

Θέση και στη Gazprom θα αναλάβει ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 19:22

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ θα προταθεί ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Gazprom, ανακοίνωσε ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός.

Η τακτική Γενική Συνέλευση έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου. Ο Σρέντερ προορίζεται να αντικαταστήσει τον Τιμούρ Κουλιμπάγιεφ, γαμπρό του πρώην προέδρου του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, ο οποίος ανετράπη τον Ιανουάριο.

Ο 77χρονος Γκέρχαρντ Σρέντερ είναι ήδη πρόεδρος της Επιτροπής Μετόχων της εταιρείας του αγωγού Nord Stream 1 και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Nord Stream 2, αλλά και επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της κρατικής εταιρείας ενέργειας Rosneft.

Πρόσφατα ο Γκέρχαρντ Σρέντερ επέκρινε τις απαιτήσεις της Ουκρανίας για παράδοση όπλων, ζητώντας «να σταματήσουν να ακονίζουν τα σπαθιά». Επιπλέον, είχε εκφράσει την κατανόησή του για τη δυσαρέσκεια της Μόσχας για τις κινήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα και στην Πολωνία και η στάση του είχε επικριθεί ακόμη και εντός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) με το οποίο εκλεγόταν.

Ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Αμβούργο Κρίστοφ Πλος ζήτησε μάλιστα να αφαιρεθεί από τον Σρέντερ το προνόμιο διατήρησης γραφείου στην ομποσπονδιακή Βουλή. «Η συμπεριφορά του είναι απλώς ντροπιαστική και ανάξια ενός πρώην καγκελάριου», δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...