311
O Γιάννης Λαγός στο εδώλιο του κατηγορουμένου | SOOC

Λαγός: Περαστικός από τη Χρυσή Αυγή ο Ρουπακιάς – δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 15:53
O Γιάννης Λαγός στο εδώλιο του κατηγορουμένου
|SOOC

Λαγός: Περαστικός από τη Χρυσή Αυγή ο Ρουπακιάς – δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 15:53

«Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες. Ήρθα για να ακουστεί η φωνή μου γιατί έξι χρόνια δεν μου δόθηκε η ευκαιρία και το δικαίωμα να απαντήσω σε όλα με κατηγορούν». Με τις λέξεις αυτές, ξεχειλίζοντας από περιφρόνηση για το δικαστήριο και συνολικά την ελληνική δικαιοσύνη, ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός,  ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του Τριμελους Εφετείου Κακουργημάτων.

Παρουσία των γονιών του Παύλου Φύσσα, το «πρωτοπαλίκαρο» της νεοναζιστικής οργάνωσης, υπεύθυνος για τις Τοπικές Οργανώσεις της Νίκαιας, του Περάματος και του Πειραιά, που βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τον κομβικό ρόλο που εμφανίζεται να είχε (και) στην υπόθεση της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Και αυτό διότι βασικοί κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής φέρονται να επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Λαγό αμέσως μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος πάντως απέδωσε τη «βροχή» τηλεφωνημάτων που δέχθηκε τη μοιραία νύχτα σε… απλή ενημέρωση για το συμβάν, ενώ χαρακτήρισε τον Ρουπακιά «περαστικό από τη Χρυσή Αυγή, που ήταν μόδα τότε».

Επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ο Λαγός υποστήριξε για την εμπλοκή του στην υπόθεση ότι «έγινε συρραφή μηνυμάτων μου από επίορκους για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είμαστε δολοφόνοι και κακούργοι και για τους οπαδούς μας ότι πρέπει να φοβηθούν να τρομοκρατηθούν».

Ο Γιάννης Λαγός ολοκλήρωσε την απολογία του με μία σειρά από πατριωτικές κορώνες που προκάλεσαν τις επευφημίες παριστάμενων υποστηρικτών του και το δικαστήριο διέκοψε για την 6η Νοεμβρίου οπότε και έχει κληθεί να απολογηθεί ο τελευταίος των κατηγορούμενων Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Εξω από εδώ φασίστα, φονιά, σκουπίδια», ακούστηκε από το ακροατήριο κατά την στιγμή αποχώρησης του Γιάννη Λαγού από την αίθουσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...