194
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής και πρώην δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης | ΑΠΕ

Λαμπέρτζ: Αφοσιωμένος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ο Καμίνης

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 20:15
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής και πρώην δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης
|ΑΠΕ

Λαμπέρτζ: Αφοσιωμένος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ο Καμίνης

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 20:15

Την υποστήριξή του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και πρώην δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών, Καρλ Χάινς Λαμπέρτζ. «Ο Γιώργος Καμίνης αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών για την εξασφάλιση κοινοτικών πόρων για την Αθήνα και για την ενίσχυση της φωνής των πόλεων μέσω της Επιτροπής Περιφερειών» ανέφερε ο κ. Λαμπέρτζ.

Οι δύο άνδρες είχαν συνεργαστεί στενά στο πρόσφατο παρελθόν, στο πλαίσιο της πρόσβασης των δήμων σε κοινοτικούς πόρους και την ενίσχυση του ρόλου της Επιτροπής Περιφερειών.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων έδωσε μάχες για την «προστασία της Πολιτικής Συνοχής, της κατ’ εξοχήν πολιτικής αναδιανομής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να αντιμετωπίζονται οι ανισότητες στις χώρες που πραγματικά το χρειάζονται». Ο Γιώργος Καμίνης κατέστη πραγματικός υπέρμαχος της τοπικής πολιτικής στην ΕΕ, κατέληξε ο Καρλ Χάινς Λαμπέρτζ.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε για τα θερμά του λόγια τον κ. Λαμπέρτζ και τόνισε σε ανάρτησή του στα social media, ότι ο «στόχος του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να είναι τα αυξημένα κονδύλια για την περιφερειακή ανάπτυξη, με τους δήμους σε πρωταγωνιστικό ρόλο».