186
Ο Κύριλλος στον καθεδρικό ναό της Μόσχας, τον Ιανουάριο | REUTERS/Maxim Shemetov

Κυρώσεις κατά του Κυρίλλου από το Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2022, 14:59
Ο Κύριλλος στον καθεδρικό ναό της Μόσχας, τον Ιανουάριο
|REUTERS/Maxim Shemetov

Κυρώσεις κατά του Κυρίλλου από το Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2022, 14:59

Η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να μην το τόλμησε, λόγω της αντίδρασης της Ουγγαρίας, αλλά η Βρετανία πλέον δεν χρειάζεται να σκέφτεται τον Ορμπαν και έτσι επέβαλε την Πέμπτη κυρώσεις στον πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Στον 75χρονο πατριάρχη, «επιβάλλονται κυρώσεις για την υποστήριξή του στον πόλεμο του Πούτιν», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σήμερα και προβλέπουν απαγόρευση εισόδου στο βρετανικό έδαφος και πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων στη Βρετανία, έχουν στόχο επίσης την Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, την Επίτροπο του Κρεμλίνου για τα δικαιώματα των παιδιών, λόγω «της αναγκαστικής υιοθεσίας και μεταφοράς παιδιών Ουκρανών».

Στόχος των νέων κυρώσεων είναι επίσης επικεφαλής του τομέα των μεταφορών και στρατιωτικοί που κατηγορούνται ότι «σκότωσαν, βίασαν και βασάνισαν αμάχους» στην Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο.

«Βάζουμε στόχο τους συνεργούς και τους αυτουργούς του πολέμου του Πούτιν, οι οποίοι προκαλούν ανείπωτα δεινά στην Ουκρανία, κυρίως την αναγκαστική μεταφορά και υιοθεσία παιδιών από την Ουκρανία», υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας, στην ανακοίνωση.

Ο Κύριλλος έθεσε την Εκκλησία του στην υπηρεσία του Πούτιν, αποκαλώντας τον «θαύμα» και υποστηρίζοντας την επίθεση στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News