302
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Αθήνα | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με το βλέμμα στις προεδρικές

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2022, 13:28
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Αθήνα
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με το βλέμμα στις προεδρικές

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2022, 13:28

Την παραίτησή του από την θέση του υπουργού Εξωτερικών, «αποτέλεσμα μιας σειράς γεγονότων και τοποθετήσεων, δημοσίων και άλλων, που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα», ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, έχει υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος και την έκανε αποδεκτή, ενώ εκδήλωσε και το ενδιαφέρον του για τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου, οι οποίες θα διεξαχθούν το 2023.

Σε δήλωσή του προς τον Τύπο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «έθεσα την παραίτησή μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εδώ και αρκετές μέρες, ο οποίος την έκανε αποδεκτή την Παρασκευή το πρωί, με ισχύ από την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022».

Εξέφρασε την άποψή του ότι «η ενεργοποίηση των σχετικών εσωκομματικών διαδικασιών για τις προεδρικές εκλογές του 2023, πολύ πέραν του ενός έτους από τη διεξαγωγή τους, επηρεάζει αρνητικά την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που ως Πολιτεία και κοινωνία καλούμαστε να διαχειριστούμε, όπως επίσης την υλοποίηση και ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου».

Τόνισε ότι «με κάθε ειλικρίνεια δηλώνω ότι θα με ενδιέφεραν οι προεδρικές εκλογές του 2023, ειδικότερα αν μια υποψηφιότητα μου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερες συνεργασίες, και φυσικά μετά από διάλογο με την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης και της βάσης του ΔΗ.ΣΥ., του κόμματος μου, στης οποίας τη στήριξη φυσιολογικά και αναμενόμενα θα προσέβλεπα. Ένα διάλογο που θα έχει ως αποτέλεσμα την ετοιμασία ενός συγκεκριμένου προγράμματος επί όλων των προκλήσεων που ως χώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με τρόπο σύγχρονο, όπως δικαιωματικά απαιτεί ο πολίτης».

Επισημαίνει ακόμη ότι «δεν έχω ποτέ εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προεδρία του ΔΗ.ΣΥ., που όπως και η απόφαση του προέδρου Αναστασιάδη το 2008 αποδεικνύει, δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Δημοκρατίας».

Κατέληξε επισημαίνοντας ότι «σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2023 θα προβώ σε ανακοινώσεις όταν λάβω τις τελικές μου αποφάσεις. Παραμένω ενεργός και παρών όπως ήμουν εξαρχής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...