270
Καπνοί στο λιμάνι της Λαττάκειας τα ξημερώματα της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου | Τwitter

Ξαφνικά το Ισραήλ έπληξε τη Λαττάκεια της Συρίας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 19:50
Καπνοί στο λιμάνι της Λαττάκειας τα ξημερώματα της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου
|Τwitter

Ξαφνικά το Ισραήλ έπληξε τη Λαττάκεια της Συρίας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 19:50

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου σημειώθηκαν πολυάριθμες εκρήξεις στο λιμάνι της πόλης Λαττάκεια, στη Συρία, και ακολούθησε πυρκαγιά. Πρόκειται για αεροπορική επίθεση, η οποία αποδίδεται στο Ισραήλ. Μάλιστα διάφορα μεσανατολίτικα Μέσα μετέδωσαν ότι στόχος των Ισραηλινών ήταν το ελλιμενισμένο σε μία προβλήτα ιρανικό φορτηγό πλοίο «Artabaz».

Εικάζεται ότι οι Ισραηλινοί το θεώρησαν ύποπτο μεταφοράς πολεμικού υλικού με αποδέκτες διάφορες σιιτικές ομάδες που δρουν εκεί και στηρίζουν το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Αυτή η αεροπορική επιδρομή εκτελέστηκε την ίδια ώρα που το Ισραήλ απευθύνει αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις στην Τεχεράνη όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Οσο οι Ιρανοί δεν προσαρμόζονται στις απαιτήσεις, το εβραϊκό κράτος στέλνει τα κατάλληλα σήματα που αφορούν επικείμενες δράσεις των πρακτόρων και των κομάντος του σε ιρανικό έδαφος.

Μάλιστα δεν έχουν περάσει πολλές ώρες αφ’ ότου κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες για τη δόλια χρησιμοποίηση ιρανών επιστημόνων από τη Μοσάντ και με σκοπό τα σαμποτάζ σε εγκαταστάσεις του Ιράν.

Ενα από τα μεγάλα Μέσα του Ισραήλ, το The Jerusalem Post, έγραψε ότι η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε μόλις ο σύρος υπουργός Εξωτερικών ολοκλήρωσε επίσκεψη στο Ιράν, όπως εξάλλου και ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών των Εμιράτων. Προσέθεσε δε ότι «η Λαττάκεια είναι λιμάνι ιδιαίτερης σημασίας για το συριακό καθεστώς και για τους φίλους του στη Μόσχα».

Από πλευράς τους οι Σύροι προσδιόρισαν την ώρα της επίθεσης στη 1.32 π.μ. της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου, από πυραύλους που προήλθαν από τη Μεσόγειο, νοτιοδυτικά της Λαττάκειας, και είχαν στόχο τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο εμπορικό λιμάνι της Λαττάκειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...