166
Ο λοιμωξιολόγος Αντονι Φάουτσι σε ενημέρωση στον Λευκό Οίκο, την 1η Δεκεμβρίου | REUTERS/Kevin Lamarque

Φάουτσι για τη μετάλλαξη Ομικρον: «Σχεδόν βέβαιο» ότι δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 19:25
Ο λοιμωξιολόγος Αντονι Φάουτσι σε ενημέρωση στον Λευκό Οίκο, την 1η Δεκεμβρίου
|REUTERS/Kevin Lamarque

Φάουτσι για τη μετάλλαξη Ομικρον: «Σχεδόν βέβαιο» ότι δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 19:25

Είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η παραλλαγή Ομικρον του κορονοϊού δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση από ό,τι η παραλλαγή Δέλτα, τόνισε ο επιστημονικός σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης, δρ Αντονι Φάουτσι.

Σε δηλώσεις του στο AFP, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος πρόσθεσε, όμως, ότι ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει «τουλάχιστον δύο εβδομάδες» ακόμη για να διαπιστωθεί εάν η παραλλαγή αυτή θα αποδειχθεί λιγότερο επικίνδυνη από τη Δέλτα.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι (η Ομικρον) δεν είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι και λιγότερο σοβαρή».

«Πιστεύω ότι θα χρειαστούν ακόμη τουλάχιστον δύο εβδομάδες για τη Νότια Αφρική. Κατόπιν, όταν υπάρξουν περισσότερες μολύνσεις στον υπόλοιπο κόσμο, πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να κρίνουμε το επίπεδο της σοβαρότητας», υπογράμμισε.

Ο Φάουτσι επισήμανε ότι τα δεδομένα που προέρχονται από τη Νότια Αφρική δεν θα πρέπει να παρερμηνεύονται, εξηγώντας ότι ο πληθυσμός της χώρας αυτής έχει την ιδιαιτερότητα να είναι πολύ νεαρής ηλικίας. Ωστόσο, η νέα παραλλαγή είναι «σαφώς υψηλά μεταδοτική», πιθανότατα περισσότερο από τη Δέλτα, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News