176
| SOOC

Κρίσιμες ώρες για τον Δημήτρη Χριστόφια

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 17:56

Κρίσιμες ώρες για τον Δημήτρη Χριστόφια

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 17:56

Σε κρίσιμη κατάσταση διεκομίσθη τη Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εφημερίδα «Πολίτης», ο 72χρονος κ. Χριστόφιας παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ του ΓΝΛ, λόγω της ήδη επιβαρυμένης του υγείας.

H κατάσταση της υγείας του τέως προέδρου της Κύπρου (η θητεία του από το 2008 έως το 2013 ήταν ταραχώδης και συνοδεύτηκε από την έκρηξη της οικονομικής κρίσης, του ναυάγιου των τραπεζών και την ένταξη σε μνημόνιο, για το οποίο έβαλε τα κλάματα δημοσίως) χαρακτηρίστηκε από τις Αρχές ως κρίσιμη.

Το ανακοινωθέν από το υπουργείο Υγείας για την κατάσταση της υγείας του ανέφερε.

«Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από το Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από σήμερα, 20 Μαΐου 2019, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη. Ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενή, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...