289
Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος το 2014 όταν ήταν υποψήφιος της ΝΔ για τη δημαρχία της Αθήνας. Τώρα δηλώνει ότι τον ενδιαφέρει το μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 14:00
Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος το 2014 όταν ήταν υποψήφιος της ΝΔ για τη δημαρχία της Αθήνας. Τώρα δηλώνει ότι τον ενδιαφέρει το μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 14:00

Σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αφού απέτυχαν οι Γέφυρες και οι λοιπές πρωτοβουλίες, μετατρέπεται η περίφημη «απεύθυνση (sic) πλατιού καλέσματος» του Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική συμμαχία. Ετσι, μετά την προερχόμενη από το φιλοβασιλικό μπλοκ των Ανεξ. Ελλήνων Ελενα Κουντουρά, μετά τον επιχειρηματία Πέτρο Κόκκαλη, μετά τον πρώην υπουργό του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ Στέφανο Τζουμάκα, «παρών» στον ετερόκλητο στρατό που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε με τον τρόπο του και ο… Αρης Σπηλιωτόπουλος!

Ο πολιτικός που προσωποποίησε τον πρώιμο «καραμανλισμό» –ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ την περίοδο προτού ο Κώστας Καραμανλής καταλάβει την εξουσία–, ο υπουργός και βουλευτής της ΝΔ καθώς και υποψήφιος του κόμματος για δήμαρχος Αθηναίων το 2014, εμφανίστηκε να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι τον αφορά το κάλεσμα που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός για μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς.

«Πρέπει να αντιτάξουμε όλες και όλοι τον δικό μας εαυτό στο να μην πισωγυρίσει η Ευρώπη σε άκρα και σε ακρότητες και κάποια στιγμή να αντισταθούμε στη μεγαλύτερη γάγγραινα του πολιτικού συστήματος, η οποία κρύβει τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία, που είναι ο λαϊκισμός», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ερωτηθείς δε, αν τον αφορά το προσκλητήριο που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ευρέως προοδευτικού μετώπου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε: «Προφανώς. Τον οιονδήποτε συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία τον αφορά αυτό το ζήτημα. Γιατί, όποιος συμμετέχει σε μια διαδικασία, συμμετέχει με ένα πρόσημο προσήλωσης στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο των δυνάμεων. Αν λοιπόν το πρόσωπό του είναι δημοκρατικό, ένα τέτοιο προσκλητήριο τον αφορά, γιατί αντιλαμβάνεται ότι η ιστορία δεν μπορεί να επαναληφθεί με όρους μεσοπολέμου. Διότι αν επαναλάβουμε τα ίδια σφάλματα, τα οποία βλέπουμε μετά την πτώση της Βαϊμάρης -πολλά τέτοια φαινόμενα έχουμε ζήσει σε αυτή την Ευρώπη και με άλλες αφορμές- η ιστορία θα είναι φάρσα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...