242
O Σταύρος Κοντονής το 2018, διακεκριμένο μέλος της κυβέρνησης και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ | George Vitsaras / SOOC

Κουμουνδούρου: «Εχθρός» του ΣΥΡΙΖΑ ο Κοντονής

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2020, 14:35
O Σταύρος Κοντονής το 2018, διακεκριμένο μέλος της κυβέρνησης και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
| George Vitsaras / SOOC

Κουμουνδούρου: «Εχθρός» του ΣΥΡΙΖΑ ο Κοντονής

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2020, 14:35

Ηταν μια εποχή που ο Σταύρος Κοντονής ήταν ένας από τους κορυφαίους της Πρώτης Φοράς Αριστερά. Η παρουσία του στις πλατείες πριν από το ’15, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στη μονοεδρική της Ζακύνθου, η υπουργοποίησή του αρχικά ως υφυπουργός Αθλητισμού και τελικά στο χαρτοφυλάκιο της Δικαιοσύνης –την εποχή που Αλέξης Τσίπρας θα έκανε πολιτικό παιχνίδι με την υπόθεση της Novartis– χαρακτήρισαν μια μετεωρική άνοδο στο κομματικό σύμπαν της Κουμουνδούρου.

Μετά έφυγε από το υπουργείο, δεν εξελέγη και βουλευτής το 2019. Και τώρα ο ίδιος άνθρωπος περιγράφεται ως εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ!

Οι δηλώσεις του κ. Κοντονή για τις πολυσυζητημένες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα το καλοκαίρι του ’19, λίγο δηλαδή προτού αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, και για το πόσο ευνοούν τους άρτι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έφεραν σε δύσκολη θέση την ηγεσία της Κουμουνδούρου. Μία ημέρα μετά την ιστορική απόφαση τη δικαστηρίου και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε φροντίσει να βρίσκεται στη Λεωφ. Αλεξάνδρας μαζί με το πλήθος, τώρα καλείται να εξηγήσει αν ήξερε ότι αλλάζοντας τον ΠΚ θα βόλευε τους χρυσαυγίτες· ο κ. Κοντονής λέει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιηθεί σχετικά.

Ετσι, ήρθε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Κοντονή, ο οποίος και παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή.

«Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...