340
Τσίπρας και Κοντονής την εποχή της Πρώτης Φοράς Αριστερά. Τώρα ο δεύτερος λέει ότι το κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας! | Nick Paleologos / SOOC

Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κοντονής – «Καρφιά» για τις αλλαγές-«χάδι» στη Χρυσή Αυγή του Ποινικού Κώδικα

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2020, 09:19
Τσίπρας και Κοντονής την εποχή της Πρώτης Φοράς Αριστερά. Τώρα ο δεύτερος λέει ότι το κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας!
| Nick Paleologos / SOOC

Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κοντονής – «Καρφιά» για τις αλλαγές-«χάδι» στη Χρυσή Αυγή του Ποινικού Κώδικα

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2020, 09:19

Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή και άλλα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, υπογραμμίζοντας την εκπεφρασμένη αντίθεσή του με συγκεκριμένες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που είχε προωθήσει και ψηφίσει η κυβένηση Τσίπρα και έρχονται σήμερα στο προσκήνιο με την καταδίκη των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει τη διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση (Τσίπρα), καθώς ορισμένες παράμετροί του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή», εξήγησε ο κ. Κοντονής.

«Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία», παρατήρησε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1,  ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος, σημειωτέον, είχε αντικατασταθεί τότε από τον Αλέξη Τσίπρα με τον Μιχάλη Καλογήρου.

«Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με αυτήν του μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και τη δίκη για την Χρυσή Αυγή», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντονής για το νομοθέτημα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Οπως είπε στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην απόφαση παραίτησης οδηγήθηκε καθώς «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται, είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας».

«Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο», είπε ο Σταύρος Κοντονής, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο όπως ανέφερε, είχε ενημερώσει για την απόφασή του.

Οι δηλώσεις Κοντονή προκάλεσαν οργή και αγανάκτηση στην Κουμουνδούρου. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «απαράδεκτες δηλώσεις που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...