417
Λάβρος κατά των αρχών ο Αλέξης Κούγιας | INTIMEnews

Κούγιας: Ούτε παιδεραστής να ήταν ο «Φακελάκης» – πού είναι αυτή η χαριτόβρυτος κυρία;

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 16:59
Λάβρος κατά των αρχών ο Αλέξης Κούγιας
|INTIMEnews

Κούγιας: Ούτε παιδεραστής να ήταν ο «Φακελάκης» – πού είναι αυτή η χαριτόβρυτος κυρία;

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 16:59

Την έντονη ενόχλησή του για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση εκβιασμού των φοιτητών/τριών του ΤΕΙ Σερρών, εμφανίστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του καθηγητή «Φακελάκη», Αλέξης Κούγιας.

«Ούτε παιδεραστής να ήταν», διαμαρτυρήθηκε ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στο ραδιόφωνο News24/7 88,6 και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην καταγγέλλουσα τον καθηγητή, ρωτώντας επιδεικτικά: «Μα ποια είναι επίτέλους αυτή η χαριτόβρυτος κυρία;»

«Είναι ότι πιο ακραίο έχω ακούσει στη ζωή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του πελάτη του.  «Να ήταν για έναν παιδεραστή που πήγαινε σε παιδικές χαρές και αποπλανούσε μικρά παιδάκια, ή για κάποιους κατόχους παιδικής πορνογραφίας, για κάποιον serial killer, να το κάνεις και μάλιστα αυτό να το επικροτήσω (…) αλλά αυτό που έγινε είναι πρωτοφανές», υποστήριξε, υπογραμμίζοντας ότι μιλάμε για έναν καθηγητή που έχει διδάξει 9.000 μαθητές όλα αυτά τα χρόνια και για δύο φροντιστές.

«Για ποιό λόγο δημοσιεύθηκε τώρα η φωτογραφία και το όνομα;» διερωτήθηκε, όταν οι φοιτητές και οι μαθητές -που είτε έχουν δωροδοκήσει είτε έχουν εκβιαστεί- γνωρίζουν ήδη ποιους ανθρώπους αφορά η υπόθεση και σε ποιο φροντιστήριο πήγαν;

«Μιλάμε για κωμική ιστορία που πιθανόν να απασχολήσει και τον Αρειο Πάγο», σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου καθηγητή και στον ίδιο τόνο διαμαρτυρίας συνέχισε :

«Μα πού βρισκόμαστε; Στην Ελλάδα βρισκόμαστε, ούτε στην Ουγκάντα βρισκόμαστε, ούτε πουθενά αλλού». «Τέτοια βαρβαρότητα, τέτοια κακοποίηση του κράτους Δικαίου;» επέμεινε, επισημαίνοντας με νόημα ότι η ποινική δίκη έχει κανόνες όπως και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται πριν από αυτήν.

Όσον αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του πελάτη, ο κ. Κούγιας αρκέστηκε να πει ότι «θα τις δούμε», αφού πρώτα όμως «δούμε τα αδικήματα», δεδομένου όπως σημείωσε, ότι οι καταγγελίες είναι από φοιτητές και αφορούν δωροδοκία και εκβίαση. «Για άλλα ανταλλάγματα δεν έχουμε τέτοιες κατηγορίες», έσπευσε να πει δείχνοντας από νωρίς την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει, ενώ ιδιαίτερα οξύς εμφανίστηκε για την κοπέλα που βγήκε να καταγγείλει τον καθηγητή «Φακελάκη».

«Εχει δώσει το όνομά της, έχει εμφανιστεί αυτή η κοπέλα, έχουμε δει φωτογραφίες της για να δούμε ποιά είναι αυτή η χαριτόβρυτος κυρία;» ρώτησε με νόημα. «Σε 9.000 φοιτητές βρέθηκε μια κοπελίτσα που όταν τη δούμε στο δικαστήριο -αν τη δούμεποτέ και αν είχε δώσει κατάθεση- θα τα πούμε… » παρατήρησε χαρακτηριστικά  και έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας:

«Πρώτη φορά βλέπουμε να μιλάνε άνθρωποι με πλάτη στην κάμερα και αυτό να το νομιμοποιούμε. Εύχομαι να μη βρεθεί κανείς στη θέση αυτού του ανθρώπου. Ενός ανθρώπου 60 ετών, με καθηγητική καριέρα 30 χρόνια, τρία ντοκτορά από τρία πανεπιστήμια, τέσσερις γλώσσες, τρία παιδιά, οικογένεια ευτυχισμένη σαράντα χρόνια, που τον παρουσίασαν χωρισμένο…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...