301
O Aντριου Μπράνσον χαιρετά την κάμερα ενώ προσέρχεται στο δικαστήριο | Twitter

Τουρκία: Ελεύθερος ο αμερικανός πάστορας

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 16:49
O Aντριου Μπράνσον χαιρετά την κάμερα ενώ προσέρχεται στο δικαστήριο
|Twitter

Τουρκία: Ελεύθερος ο αμερικανός πάστορας

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 16:49

Την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα Aντριου Μπράνσον αποφάσισε σήμερα τουρκικό δικαστήριο που συνεδρίασε στη Σμύρνη.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών, 1 μήνα και 15 ημερών στον πάστορα, την οποία ωστόσο θεωρήθηκε ότι εξέτισε το διάστημα που βρισκόταν στη φυλακή αλλά και στον κατ’ οίκον περιορισμό.

Την είδηση μετέδωσε το Associated Press ενώ, όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα, σε περίπτωση που η εισαγγελική εισήγηση γίνει δεκτή, ο πάστορας θα μπορεί να ταξιδέψει και στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 50χρονος Μπράνσον απέρριψε εκ νέου τις κατηγορίες και δήλωσε προς το δικαστήριο: «Είμαι αθώος. Αγαπώ τον Ιησού, αγαπώ την Τουρκία». Η είδηση της απελευθέρωσης του Μπράνσον έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πάστορας Μπράνσον μόλις απελευθερώθηκε. Θα γυρίσει στο σπίτι γρήγορα» έγραψε στο twitter.

«Οι σκέψεις και η προσευχές μου είναι με τον πάστορα Μπράνσον και ελπίζουμε να γυρίσει γρήγορα ασφαλής στο σπίτι» είχε γράψει λίγο νωρίτερα.

Οι αναλυτές από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν ουσιαστικά «λύγισε» υπό την πίεση των ΗΠΑ και του Τραμπ.

Αλλωστε, η διπλωματική κρίση που τροφοδοτήθηκε από την υπόθεση Μπράνσον μεταξύ των δύο συμμάχων στο NATO προκάλεσε την κατάρρευση της τουρκικής λίρας και εξέθεσε την ευπάθεια της τουρκικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ακροαματικών διαδικασιών, το δικαστήριο είχε αρνηθεί σε όλες τις περιπτώσεις να απελευθερώσει τον πάστορα.

Στον πάστορα Μπράνσον, ο οποίος διηύθυνε μια μικρή προτεσταντική εκκλησία στη Σμύρνη, είχε επιβληθεί στα τέλη του Ιουλίου κατ’ οίκον περιορισμός, μετά την προφυλάκισή του για ενάμιση χρόνο, καθώς βρισκόταν υπό δίωξη για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες και για «κατασκοπεία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...