192
|

Ξιφομάχος των νέων πατριωτών

Κώστας Μίντζηρας Κώστας Μίντζηρας 27 Απριλίου 2013, 00:40

Ξιφομάχος των νέων πατριωτών

Κώστας Μίντζηρας Κώστας Μίντζηρας 27 Απριλίου 2013, 00:40

Προσφάτως, η Βενεζουέλα απέκτησε την πρώτη -μετά Τσάβες- κυβέρνησή της. Ο νέος πρόεδρος, Ν. Μαντούρο, την παρουσίασε αυτοπροσώπως στον Τύπο, διατηρώντας εν πολλοίς τα ίδια βασικά στελέχη της προηγούμενης -επί Τσάβες- κυβέρνησης, όπως τον αντιπρόεδρο και τους υπουργούς Εξωτερικών και Πετρελαίου.

Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης, οι δημοσιογράφοι ξεχώρισαν την υπουργό αθλητισμού Αλεξάνδρα Μπενίτες, μια 33χρονη κι όμορφη οδοντίατρο, πρώην μοντέλο και ξιφομάχο που συμμετείχε σ’ όλες τις Ολυμπιάδες μετά την Αθήνα. Η φωτογραφία της (με ένα αδιόρατο ξίφος στο αριστερό χέρι) διαδόθηκε αστραπιαία μέσω των κοινωνικών δικτύων σε κάθε γωνιά της Γης και δημοσιεύθηκε σε εκατομμύρια αναρτήσεις (και στην καθ’ ημάς μπλογκόσφαιρα).

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που -αν δεν αποσιωπήθηκε- δεν σημειώθηκε αρκούντως από τα ΜΜΕ. Ο νεοκλεγείς Μαντούρο συνέστησε την Α. Μπενίτες στο λαό και τον Τύπο της χώρας ως «ξιφομάχο των νέων πατριωτών». Όλα δείχνουν πως η προϋπηρεσία του δίπλα στον Τσάβες, από το 2006 ως ΥπΕξ κι από τον Οκτώβριο του 2012 ως αντιπρόεδρος, στάθηκε επαρκής για να μάθει μερικά από τα μυστικά της πολιτικής τέχνης του ηγέτη του, όπως να βγάζει συνθήματα.

Η υπουργός δέχθηκε ασμένως τον χαρακτηρισμό δίνοντας όρκο να υπερασπισθεί την πατρίδα της με την αποφασιστικότητα της αθλήτριας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News