275
Ασθενοφόρα και δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή | twitter

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε τράπεζα στο Σινσινάτι – Τέσσερις νεκροί

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2018, 18:37
Ασθενοφόρα και δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή
|twitter

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε τράπεζα στο Σινσινάτι – Τέσσερις νεκροί

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2018, 18:37

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) στο Σινσινάτι των ΗΠΑ, όταν ένοπλος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο λόμπι της Fifth Third Bank στο κέντρο της πόλης.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον πέντε είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία του Σινσινάτι ο δράστης είναι νεκρός από πυρά αστυνομικών, ενώ τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, καθώς και η ταυτότητά του.

Όσον αφορά τους τραυματίες, τρεις άντρες και μία γυναίκα διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σινσινάτι. Ο ένας κατέληξε, ενώ οι υπόλοιποι είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Όλοι φέρουν τραύματα από τις σφαίρες. Ιατρικές πηγές επισημαίνουν ότι ένας ακόμη τραυματίας έχει μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο.

Δημοτικός σύμβουλος της πόλης επιβεβαίωσε ότι αρχικά υπήρχαν πέντε νεκροί και μπορεί ο αριθμός αυτός να ανέβει,  ενώ σημείωσε ότι ο δράστης ήταν ένας.

Σύμφωνα με το Cincinnati Enquirer, το οποίο επικαλείται την Αστυνομία, ένα από τα θύματα βρέθηκε στον δρόμο, ενώ ένα δεύτερο μέσα σε ένα κατάστημα με παγωτά.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα ότι είδε μία γυναίκα να κινείται προς τη Fifth Third Bank φορώντας ακουστικά και να πυροβολείται από τον ένοπλο, ενώ πρόσθεσε ότι άκουσε 15 πυροβολισμούς.

«Από τον 29ο όροφο ακούσαμε έναν πυροβολισμό. Μπορούσαμε αμέσως να δούμε τις αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν τη Fountain Square. Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Έχουμε συγκλονιστεί», δήλωσε ο διευθυντής της τράπεζας.

Ο Μάικλ Ρίτσαρντσον, υπάλληλος της τράπεζας, βρισκόταν έξω από την κεντρική πόρτα του κτιρίου στη Fountain Square και κάπνιζε, όταν ξαφνικά άκουσε τους πυροβολισμούς.

«Είδα έναν άντρα να έχει ένα όπλο μέσα στο λόμπι. Κοίταξα πίσω μου και είδα τον τύπο, πυροβολούσε και ξανα-πυροβολούσε. Μετά από αυτό άρχισα να τρέχω. Πήγα προς τη βόρεια πλευρά του κτιρίου και κάθισα κάτω», πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...