217
Εκτεταμένες ζημιές από τον σεισμό | twitter

ΗΠΑ: 7,2 Ρίχτερ συγκλόνισαν την Αλάσκα

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2018, 21:39
Εκτεταμένες ζημιές από τον σεισμό
|twitter

ΗΠΑ: 7,2 Ρίχτερ συγκλόνισαν την Αλάσκα

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2018, 21:39

Πολύ δυνατός σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 19:29 ώρα Ελλάδος το απόγευμα της Παρασκευής την αμερικανική Πολιτεία Αλάσκα.

Ο Εγκέλαδος χτύπησε κοντά στο Ανκορεϊτζ και προκάλεσε σημαντικές καταστροφές σε δημόσιες υποδομές και σε ιδιωτικές περιουσίες.

Εικόνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα παρουσιάζουν το μέγεθος των ζημιών, δείχνοντας κατεστραμμένα οδοστρώματα και ραγισμένες κατασκευές. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες.

Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται από τους σεισμολόγους σε απόσταση 13 χλμ. από την πόλη, με εστιακό βάθος στα 41χλμ.

«Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που τράνταξε τα σπίτια σε όλη την περιοχή» ανέφερε η τοπική εφημερίδα Anchorage Daily News.

Πολλοί από τους ντόπιους βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο ύπαιθρο, ενώ έχουν κλείσει δημόσιες υπηρεσίες και το αεροδρόμιο ώσπου να εκτιμηθούν οι ζημιές.

Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά κατόπιν απέσυρε την ανακοίνωσή της.

Ο Λευκός Οίκος, με tweet της Σάρα Σάντερς, δήλωσε την ανησυχία του και το προσωπικό ενδιαφέρον του ενημερωθέντος αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...