446
Η βράβευση του καπετάν Ερμή (κέντρο) από τη Φώφη Γεννηματά, ενώ διακρίνονται από τα δεξιά, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος | Nikos Libertas / SOOC

Κίνημα Αλλαγής: Πανηγυρική αυλαία με αναμνήσεις από το… βουνό

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 18 Μαρτίου 2018, 20:31
Η βράβευση του καπετάν Ερμή (κέντρο) από τη Φώφη Γεννηματά, ενώ διακρίνονται από τα δεξιά, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος
|Nikos Libertas / SOOC

Κίνημα Αλλαγής: Πανηγυρική αυλαία με αναμνήσεις από το… βουνό

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 18 Μαρτίου 2018, 20:31

«Πρώτα από όλα τα συνέδρια είναι αφορμή για να συναντηθούμε με φίλους από όλη την Ελλάδα, θα το χαρούμε ακόμα και αν δεν ψηφίσουμε» έλεγαν το μεσημέρι του Σαββάτου σύνεδροι από την Βόρεια Ελλάδα. Το κλίμα στο ΣΕΦ ήταν πανηγυρικό παρά τις δυσκολίες και τις συγκρούσεις που υπήρξαν πριν την έναρξη του συνεδρίου. Άλλωστε ο κόσμος και τα στελέχη της Κεντροαριστεράς έχουν περάσει τόσες διασπάσεις και έχουν ζήσει τόσες συγκρούσεις που δεν πτοούνται. Βέβαια γνωρίζουν πως αυτή την φορά δεν μπορεί να αποτύχουν ξανά, ακριβώς αυτό διασφαλίζει και την ενότητα, κανείς δεν θέλει νέα εσωστρέφεια.

Στην τελική ευθεία, λίγες ώρες πριν από την λήξη του συνεδρίου αρκετοί αναρωτιόντουσαν αν θα υπάρξει κάποιο ψήφισμα. Μάλιστα κάποιοι συζητούσαν ακόμα και το ενδεχόμενο να καταθέσουν ψήφισμα για Κ.Ε. που θα προκύψει μετά από εκλογές. Ωστόσο τα σχέδια παρέμειναν στα χαρτιά…

Ενώ η ώρα έφτασε 10 και η καθυστέρηση ήταν μεγάλη, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχασαν το χιούμορ τους, «όλα θα γίνουν σε ώρα ΠΑΣΟΚ» απαντούσαν στους δημοσιογράφους που ρωτούσαν πότε θα ολοκληρωθούν οι ομιλίες.

Σβήνουν και γράφουν για την ΚΕ

«Η νέα ΚΕ θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, θα προκύψει μετά από ομόφωνη απόφαση και δεν πρόκειται να υπάρξουν προστριβές» απαντούσε στους δημοσιογράφους στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

Μέχρι τότε τα επιτελεία σβήνουν και γράφουν ονόματα μέχρι να καταλήξουν. Οι προτάσεις άλλωστε έχουν αρχίσει να πέφτουν αρκετές μέρες πριν από το συνέδριο.

Οι θέσεις στην Κεντρική Επιτροπή μοιράστηκαν εν τέλει ως εξής: Φώφη Γεννηματά 128, Σταύρος Θεοδωράκης 67, Γιώργος Παπανδρέου 50, Νίκος Ανδρουλάκης 41, Θανάσης Θεοχαρόπουλος 35, Γιώργος Καμίνης 30.

vasilis priovolos kapetan ermis
Ο καπετάν Ερμής συγκινημένος (Nikos Libertas / SOOC)
Η βράβευση του Καπετάν Ερμή

Ενώ όλοι περίμεναν την έναρξη των ομιλιών των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ο Βασίλης Κεγκέρογλου διέκοψε τις διεργασίες με συνέπεια όλοι να αναρωτιούνται. Ανακοίνωσε την βράβευση του Βασίλη Πριόβολου γνωστού ως καπετάν Ερμή, καπετάνιου του ΕΛΑΣ και αργότερα του ΔΣΕ από την Φώφη Γεννηματά. Το ΣΕΦ σείστηκε από τα χειροκροτήματα ενώ αρκετοί σύνεδροι έδειχναν συγκινημένοι.

Η οργανωτική ανασυγκρότηση

Η κυρία Γεννηματά προανήγγειλε πως μετά το πέρας του Ιδρυτικού Συνεδρίου προχωρά η οργανωτική ανασυγκρότηση του νέου φορέα με το νέο γραμματέα, το ενιαίο πολιτικό κέντρο, με το Πολιτικό Συμβούλιο, την Εκτελεστική Γραμματεία και τους ενιαίους τομείς, με ενιαίο γραφείο Τύπου και εκπρόσωπο Τύπου, αλλά και με την καθιέρωση εβδομαδιαίας κοινής συνεδρίασης του συντονιστικού των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Η ώρα έφτασε 12 και κάπου εκεί παρουσιάστηκε και το πολυαναμενόμενο σήμα, σε κάποιους δεν άρεσε αλλά όπως είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιάννης Κουτσούκος που βρισκόταν στο συνέδριο «σημασία έχει να προχωρήσουμε, να μην κολλάμε σε λεπτομέρειες, πάμε παρακάτω». Αυτό είναι και το στοίχημα για το Κίνημα Αλλαγής, το παρακάτω, η επόμενη μέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...