316
Η Κλίντον στην ομιλία της για τον γερουσιαστή Ρέιντ | REUTERS/Jonathan Ernst

«Κίνδυνος οι ψεύτικες ειδήσεις», προειδοποιεί και η Κλίντον

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2016, 12:08
Η Κλίντον στην ομιλία της για τον γερουσιαστή Ρέιντ | REUTERS/Jonathan Ernst

«Κίνδυνος οι ψεύτικες ειδήσεις», προειδοποιεί και η Κλίντον

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2016, 12:08

Τη φωνή της με όσους όχι απλά διαμαρτύρονται αλλά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ψεύτικες ειδήσεις που έχουν κατακλύσει τη δημόσια σφαίρα ένωσε η Χίλαρι Κλίντον.

Η διάδοση αυτών των ειδήσεων μπορεί να έχει επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο, προειδοποίησε η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής ή κομματικής πολιτικής», είπε η Κλίντον την Πέμπτη σε εκδήλωση για την αποχώρηση του Χάρι Ρέιντ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Πρόσθεσε ακόμη: «Μπαίνουν ζωές σε κίνδυνο, ζωές καθημερινών ανθρώπων που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις δουλειές τους, να προσφέρουν στις κοινότητες τους».

Οπως τόνισε οι κατασκευασμένες ειδήσεις «είναι ένας κίνδυνος που πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα».

Οι δηλώσεις ήταν μια έμμεση αναφορά στο περιστατικό της περασμένης Κυριακής όταν ένας άνδρας μπήκε με καραμπίνα σε πιτσαρία στην Ουάσινγκτον, η οποία δήθεν ήταν κέντρο κυκλώματος παιδεραστίας που κάλυπτε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Ο άνδρας, που είχε πιστέψει την θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί εδώ και κάποιες εβδομάδες με αρκετή απήχηση στα κοινωνικά δίκτυα, αφοπλίστηκε γρήγορα χωρίς τραυματισμούς.

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες εβδομάδες για την επίδραση των ψεύτικων ειδήσεων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και το πώς –και αν– η Κλίντον έπεσε θύμα μίας εκστρατείας που τελικά ωφέλησε τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ.

Η Κλίντον κέρδισε πάντως με χαρακτηριστική και πρωτοφανή άνεση την λαϊκή ψήφο έχοντας σχεδόν 2,6 εκατομμύρια ψήφους περισσότερους από τον Τραμπ ή διαφορά άνω του 2%.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της Κλίντον αφορούσε τον γερουσιαστή Ρέιντ που αφήνει το σώμα μετά από 30 χρόνια σε αυτό.

Ηταν μια σπάνια δημόσια εμφάνιση για την Κλίντον μετά την ήττα στις προεδρικές εκλογές, η οποία έχει επιλέξει σχεδόν να αποσυρθεί στην κατοικία της στην Τσαπάκουα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Αρκετοί την έχουν δει να κάνει βόλτες στο δάσος, κάποιες φορές με τον Μπιλ Κλίντον. Αυτό παραδέχτηκε με χιούμορ και η ίδια κατά την ομιλία της: «Μετά από μερικές εβδομάδες που έβγαζα σέλφι στο δάσος, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να βγω και λίγο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...