225
Στα σουπερμάρκετ έτρεξαν οι κάτοικοι του Πεκίνου φοβούμενοι μία επανάληψη της... Σαγκάης, όπου παρατηρήθηκαν μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα | REUTERS/Alessandro Diviggiano

Κίνα: Ενα βήμα από το lockdown «τύπου Σαγκάης» το Πεκίνο

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2022, 09:54
Στα σουπερμάρκετ έτρεξαν οι κάτοικοι του Πεκίνου φοβούμενοι μία επανάληψη της... Σαγκάης, όπου παρατηρήθηκαν μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα
|REUTERS/Alessandro Diviggiano

Κίνα: Ενα βήμα από το lockdown «τύπου Σαγκάης» το Πεκίνο

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2022, 09:54

Μετά τα 26 εκατομμύρια κατοίκους της Σαγκάης, τώρα και τα 22 εκατ. του Πεκίνου προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ενός σκληρού και απάνθρωπου lockdown, όπως αυτό που έχει επιβληθεί στην κινεζική μητρόπολη, από τις 28 Μαρτίου.

Φοβούμενοι επανάληψη του σεναρίου της Σαγκάης, οι κάτοικοι της κινεζικής πρωτεύουσας έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ή έκαναν παραγγελίες μέσω Ιντερνετ.

Παράλληλα, οι αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας επέκτειναν την Τρίτη την εκστρατεία μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό στο σύνολο των 22 εκατ. κατοίκων της.

Στη Σαγκάη, το προηγούμενο 24ωρο υπέκυψαν 52 ασθενείς, νούμερο που αποτελεί ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, και επιβεβαιώθηκαν κάπου 17.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, 1.661 με συμπτώματα και 15.319 ασυμπτωματικά, όπως τα διαχωρίζουν οι Κινέζοι.

Στο Πεκίνο, όπου έχουν καταγραφεί περίπου 100 κρούσματα από την περασμένη εβδομάδα (33 σε 24 ώρες), οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους 12 συνοικιών από τις 16, να υποβληθούν αυτή την εβδομάδα σε τρία PCR, ο καθένας.

Οι ουρές για τεστ στο Πεκίνο ξεκίνησαν από τη Δευτέρα – REUTERS/Tingshu Wang

Τη Δευτέρα, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στη συνοικία Τσαογιάνγκ, την πολυπληθέστερη του Πεκίνου, όπου βρίσκονται πολυεθνικές, γραφεία, ξένες πρεσβείες και εμπορικά κέντρα, αυτοί που άρχισαν πρώτοι μοριακές εξετάσεις. Σήμερα, το μέτρο επεκτάθηκε σε 11 ακόμη συνοικίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...