774
Μάικ Ράδερφορντ, Φιλ Κόλινς και Τόνι Μπανκς θα βρεθούν μαζί στη σκηνή για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια | Genesis Facebook

Είναι επίσημο: Οι Genesis ενώνονται ξανά

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 14:47
Μάικ Ράδερφορντ, Φιλ Κόλινς και Τόνι Μπανκς θα βρεθούν μαζί στη σκηνή για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια
|Genesis Facebook

Είναι επίσημο: Οι Genesis ενώνονται ξανά

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 14:47

Πάνω από μία δεκαετία μετά την τελευταία τους εμφάνιση, οι Genesis επιστρέφουν με μία περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε στην πρωινή εκπομπή του BBC Radio 2 και ακολούθησε ανάρτηση της μπάντας στο Instagram, που έγραφε «And there were three (και τότε ήταν τρεις)». Πέρα από το να κάνει αναφορά στον ομώνυμο δίσκο του 1978, η περιγραφή πληροφορεί και το κοινό για τη σημερινή σύνθεση της μπάντας, που αυτή τη φορά θα αποτελείται από τους Φιλ Κόλινς, Μάικ Ράδερφορντ και Τόνι Μπανκς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Genesis are delighted to announce that Tony Banks, Phil Collins and Mike Rutherford will be touring the UK in late 2020! Tickets go on sale on Friday at 9am. Link in bio for more info #lastdomino

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Genesis (@genesis_band) στις


Οι  θρύλοι του λεγόμενου prog rock είχαν παίξει μαζί για τελευταία φορά το 2007, όταν είχαν πραγματοποιήσει το πρώτο τους tour με τον Φιλ Κόλινς στα ντραμς ύστερα από 14 χρόνια, πυροδοτώντας τότε έντονη φημολογία για κάποια πιθανή επανένωση, που δεν ήρθε ποτέ. Μέχρι σήμερα.

Οι Genesis «γεννήθηκαν» στο λύκειο στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και γνώρισαν επιτυχία, αρχικά όχι στην πατρίδα τους, αλλά στην ηπειρωτική Ευρώπη. Αυτό θα άλλαζε λίγα χρόνια αργότερα, το 1972, με την κυκλοφορία του θρυλικού δίσκου «Foxtrot» και τη μεγάλη και φαντασμαγορική περιοδεία που ακολούθησε. Επειτα ήρθε η εποχή του «Selling England by the Pound» (1973) που καθιέρωσε τους Genesis ως μπάντα παγκόσμιου βεληνεκούς.

Οι Genesis έγιναν κύριοι εκπρόσωποι της prog rock και έφτασαν στο απόγειό τους με τον δίσκο «The Lamb Lies Down on Broadway», όμως σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του, ο τραγουδιστής τους, Πίτερ Γκάμπριελ αποχώρησε, για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Επειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα αντικατάστασής του, ο Φιλ Κόλινς αποφάσισε να αναλάβει καθήκοντα τραγουδιστή. Η ιστορία θα έδειχνε ότι έκανε τη σωστή επιλογή, μιας και η επιτυχημένη πορεία της μπάντας συνεχίστηκε και συνοδεύτηκε από μια αλλαγή στον ήχο της, που άρχισε να γίνεται περισσότερο «φιλικός» προς το ευρύ κοινό.

Υπό αυτές τις συνθήκες κυκλοφόρησε ο επόμενος, εξίσου επιτυχημένος δίσκος «A Trick of the tail» και έπειτα ήρθε μια ακόμη αποχώρηση: αυτή του Στιβ Χάκετ, που άφησε τους Genesis να απαρτίζονται μόνο από το τρίο των Κόλινς, Ράδερφορντ και Μπανκς.

Υπολογίζεται ότι στην πολύχρονη σταδιοδρομία τους έχουν πουλήσει μεταξύ 100 και 150 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και για τη συνεισφορά τους στον κόσμο της μουσικής αναγνωρίστηκαν το 2010, με την εισαγωγή τους στο Rock and Roll Hall of fame.

Το τελευταίο άλμπουμ τους, «Calling All Stations», είχε κυκλοφορήσει το 1997, όταν ο γιος του Φιλ Κόλινς, που θα παίξει ντραμς στις επερχόμενες συναυλίες, δεν είχε γεννηθεί καν.

Η περιοδεία ξεκινά στις 16 Νοεμβρίου, στο Δουβλίνο, και τελειώνει στις 11 Δεκεμβρίου, με μία εμφάνιση στο Νιούκασλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...