380
Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου |

Κιλιτσντάρογλου (αντιπολίτευση) σε Ερντογάν: Προχώρα με τα νησιά του Αιγαίου και θα σε στηρίξουμε!

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 11:34
Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
|

Κιλιτσντάρογλου (αντιπολίτευση) σε Ερντογάν: Προχώρα με τα νησιά του Αιγαίου και θα σε στηρίξουμε!

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 11:34

Οσοι βιάστηκαν να χαιρετίσουν τις δηλώσεις-συστάσεις της ενωμένης αντιπολίτευσης στον Ερντογάν να τερματίσει τη τυχοδιωκτική πολιτική και την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, μάλλον προσγειώθηκαν ανώμαλα από την απάντηση του επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στο ερώτημα-πρόκληση «με ποιους είστε;» που του έθεσε εσκεμμένα ο τούρκος πρόεδρος.

«Θα πρέπει να αποφευχθούν οι εντάσεις, η τυχοδιωκτική ρητορική και οι πολιτικές που θα προκαλέσουν την αλλαγή της ισορροπίας των δυνάμεων εναντίον μας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και θα βλάψουν τις πολυδιάστατες ανάγκες της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας», ανέφεραν μεταξύ άλλων σε κοινή τους διακήρυξη τα κόμματα της «συμμαχίας των έξι » (CHP, IYI Party, Felicity Party, Future Party, Deva Party και Δημοκρατικό Κόμμα, σ.σ. με την υποστήριξη και τουHDP), απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν (δείτε κάτω τη σχετική ανταπόκριση της ΕΡΤ).

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όμως, ο Ερντογάν δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και έριξε το γάντι στον Κιλιτσντάρογλου:

«Στον εθνικό αγώνα που δίνει η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο για να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή είστε με την Τουρκία ή με αυτούς που είναι εναντίον μας;»

Οπως ήταν επόμενο, σε ένα άτυπο μπρα ντε φερ πατριωτισμού, με θεατές τους τούρκους ψηφοφόρους ο αρχηγός του CHP εμφανίστηκε βασιλικότερος του βασιλέως, λέγοντας:

«Η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με τα βγάζω-βάζω το πλοίο και μετά αποσύροντάς το, να λες “Μακάρι να μου τηλεφωνήσει ο Μπάιντεν”. Αν τολμάς, κάνε ένα βήμα για τα νησιά που έχουν καταληφθεί και στρατιωτικοποιηθεί (από τους Ελληνες)  Θα σε στηρίξουμε!».

Η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα αφήσουμε την Τουρκία να παίζει ένα παιχνίδι προκλητικότητας και έντασης χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αυτό το παιχνίδι που λεκτικά καλλιεργεί, αυτή τη στιγμή, θα μένει αναπάντητο», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...