266
Φωτογραφία από την επίσκεψη Μητσοτάκη σε Κω και Ψέριμο τον Δεκέμβριο του 2017 | ΙNTIMEnews/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Από Κω και Ψέριμο το νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 09:07
Φωτογραφία από την επίσκεψη Μητσοτάκη σε Κω και Ψέριμο τον Δεκέμβριο του 2017
|ΙNTIMEnews/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Από Κω και Ψέριμο το νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 09:07

Δύο από τα 14 ελληνικά νησιά που ξεδιάντροπα έσπευσε να «γκριζάρει» στον χάρτη του (εδώ) ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θέτοντας ζήτημα κυριαρχίας, επισκέπτεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία ακόμη κίνηση-απάντηση στους λεονταρισμούς Ερντογάν και τις επαναλαμβανόμενες απειλές για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πέντε χρόνια μετά την επίσκεψή του στην Ψέριμο με την ιδιότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στο ακριτικό νησί με σκάφος του Λιμενικού Σώματος (τα στελέχη του οποίου δίνουν «από νωρίς μάχη» με τους διακινητές στο Αιγαίο), θέλοντας να εκφράσει με πράξεις τη στήριξη της Πολιτείας στους νησιώτες (πριν από μερικούς μήνες άλλωστε στην Ψέριμο εγκαταστάθηκε –μετά από χρόνια– στρατιωτικός γιατρός).

Το μήνυμα που θα εκπέμψει και πάλι ο Πρωθυπουργός, σαφές και ξεκάθαρο: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Και παράλληλα θα υπερασπιστεί τόσο την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης (και τις συμμαχίες που οικοδομεί και ενδυναμώνει σταθερά τα τελευταία χρόνια), όσο και την επιλογή της να ενισχύσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων (με τελευταία την κατ’ αρχήν συμφωνία για την ανταλλαγή των ΤΟΜΑ BMP-1 με τα Μarder).

Πρώτος σταθμός του κ. Μητσοτάκη θα είναι η Κως, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και με τους τουριστικούς φορείς του νησιού και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ψέριμο.

Επόμενος σταθμός, η Αστυπάλαια, όπου θα έχει συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου VW, Χέρμπερτ Ντις, με αφορμή την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος «Astypalea: smart & sustainable island».

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο λιμάνι του νησιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...