356
| ΑΝΤ1

Κικίλιας για σενάρια περί παραίτησης: «Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ»

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 20:45
|ΑΝΤ1

Κικίλιας για σενάρια περί παραίτησης: «Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ»

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 20:45

«Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και μέχρι τις εκλογές. Σίγουρα δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας διαχειριζόμενος την πανδημία και μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού. Και βέβαια, τώρα, στις μεγαλύτερες πλημμύρες και πυρκαγιές που έχει βιώσει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί παραίτησης του, καθιστώντας σαφές πως ο ίδιος δεν έχει τέτοια πρόθεση, αν και συμπλήρωσε πως «η διαμόρφωση του κυβερνητικού σχήματος είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού».

Αναφορικά με την κακοκαιρία Daniel και τη σωρεία των προβλημάτων που προκάλεσε, ειδικά στον Θεσσαλικό Κάμπο, έκανε λόγο για ένα ακραίο φαινόμενο, τονίζοντας πως έπεσαν 600-800 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε λίγες ώρες, την ίδια ώρα που η καταιγίδα χτυπούσε και άλλες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Γενικότερα, ο κ. Κικίλιας υπεραμύνθηκε των χειρισμών του υπουργείου του, σημειώνοντας ότι είχαν σταλεί ειδικές οδηγίες στους αρμόδιους πολλές ημέρες πριν ξεσπάσει η κακοκαιρία, και ότι οι ειδοποιήσεις μέσω του «112» στάλθηκαν όλες εγκαίρως.

Σε σχέση με την κριτική που ακούγεται για τη συνεργασία με τις Ενοπλες Δυνάμεις και το ποιος ευθύνεται για την καθυστερημένη είσοδό τους στη «μάχη» με την κακοκαιρία, ο κ. Κικίλιας ήταν κατηγορηματικός. «Ούτε αργήσαμε να τους καλέσουμε, ούτε άργησαν να έρθουν. Εχω μια άριστη σχέση με τον Αρχηγό ΓΓΕΘΑ, τον κ. Φλώρο και τον ευχαριστώ προσωπικά. Τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής πέταξαν ταυτόχρονα με των Ενόπλων Δυνάμεων και έσωσαν τους συμπολίτες μας, χωρίς να υπάρξει καμία καθυστέρηση» ανέφερε και πρόσθεσε ότι τόσο τα εναέρια μέσα, όσο και οι σωστικές λέμβοι επιχείρησαν αμέσως όταν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες, έτσι ώστε να γίνουν με ασφάλεια οι μεταφορές των 4.5000 πολιτών που διασώθηκαν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Θεσσαλίας, υπογράμμισε ότι μετά την κακοκαιρία «Ιανός», το 2020, δρομολογήθηκαν και έγιναν αρκετά έργα, αλλά δεν είναι σε θέση να δώσει τα ακριβή στοιχεία ο ίδιος. Συμπλήρωσε, δε, ότι δόθηκαν πολλά χρήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία θα πρέπει να εξεταστεί πώς αξιοποιήθηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...