493
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσιάζει το διαμέρισμα στην οικογένεια της Ρι Τσουν Χι | KCNA via REUTERS

«Κι από δω η κουζίνα»: Οταν ο Κιμ ξενάγησε την αγαπημένη του τηλεπαρουσιάστρια στο δώρο που της έκανε

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2022, 13:40
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσιάζει το διαμέρισμα στην οικογένεια της Ρι Τσουν Χι
|KCNA via REUTERS

«Κι από δω η κουζίνα»: Οταν ο Κιμ ξενάγησε την αγαπημένη του τηλεπαρουσιάστρια στο δώρο που της έκανε

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2022, 13:40

Επί 50 χρόνια, κάθε φορά που η Ρι Τσουν Χι εμφανιζόταν στις οθόνες των Βορειοκορεατών, στη Νότια Κορέα, σήμανε συναγερμός: κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπηρεσίες πληροφοριών έτρεμαν για το τι θα ακούσουν από το στόμα της πιο αγαπημένης τηλεπαρουσιάστριας του καθεστώτος, γνωστή στην αντίπαλη όχθη ως «το στόμα που εκτοξεύει κανόνια».

Η Ρι Τσουν Χι δεν μετέδιδε απλά τις ειδήσεις, που ήθελαν οι δικτάτορες, όπως γράφουν οι New York Times. Τις εκφωνούσε με στόμφο και άφθονο συναίσθημα, αντανακλώντας τις απόψεις του καθεστώτος. Η χροιά της φωνής της ήταν το εργαλείο για να καταλάβουν φίλοι και εχθροί τις διαθέσεις του κάθε δικτάτορα της Βόρειας Κορέας.

Στη διάρκεια των 50 τελευταίων ετών, η Ρι έχει ανακοινώσει στην τηλεόραση τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της ιστορίας της Βόρειας Κορέας, από τον θάνατο του «ιδρυτή πατέρα του έθνους» Κιμ Ιλ Σουνγκ το 1994 μέχρι την πρώτη δοκιμή πυρηνικού όπλου το 2006.

Το 2010, η Ρι αποσύρθηκε από τα τηλεοπτικά πλατό και επανήλθε μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις για να εκφωνήσει την είδηση.

Τώρα, στα 79 της, ο Κιμ Γιονγκ Ουν την τίμησε για την προσφορά της στην πατρίδα χαρίζοντάς της ένα πολυτελές διαμέρισμα στο καινούργιο συγκρότημα κατοικιών, που έχτισε στην Πιονγκγιάνγκ, για να στεγάσει τους «πραγματικούς πατριώτες».

Η Ρι μετέδωσε και αυτή την «είδηση» σε βίντεο που δημοσιοποίησε η κρατική τηλεόραση. Η συνταξιούχος παρουσιάστρια ευχαρίστησε τον Κιμ λέγοντας ότι το σπίτι της μοιάζει με «μέγαρο» και πως η οικογένειά της «έμεινε ξύπνια όλη τη νύχτα κλαίγοντας από βαθιά ευγνωμοσύνη».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κρατά από το χέρι την Ρι Τσουν Χι και την ξεναγεί στο διαμέρισμα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της είπε ότι είναι ένας από τους «θησαυρούς» της χώρας, καθώς εργάσθηκε ως παρουσιάστρια «από την παιδική ηλικία της».

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του συγκροτήματος διαμερισμάτων πριν από τη σημερινή 110η επέτειο της γέννησης του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο νεαρός Κιμ «ξεκίνησε» το σχέδιο για να δωρίσει αυτές τις κατοικίες σ’ αυτούς «που συνέβαλαν στην ευημερία και την ανάπτυξη της χώρας», σύμφωνα με το KCNA. Την Πέμπτη έκοψε την κορδέλα μπροστά σε πλήθος κόσμου.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κόβει την κόκκινη κορδέλα στα εγκαίνια των κατοικιών

Αμερικανοί και νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να προετοιμάζεται για μια νέα πυρηνική δοκιμή στο πλαίσιο της σημερινής επετείου.

Η Πιονγκγιάνγκ σηματοδοτεί παραδοσιακά τις επετείους σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας με στρατιωτικές παρελάσεις, δοκιμές σημαντικών όπλων ή εκτοξεύσεις δορυφόρων.

Πλήθη παραληρούντων πατριωτών χειροκροτούν τον Κιμ στα εγκαίνια του συγκροτήματος

Φέτος, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε μια σειρά δοκιμών πυραύλων, οι οποίες κορυφώθηκαν τον περασμένο μήνα με την εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που μπορεί να μεταφέρει μια πυρηνική κεφαλή στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Νυχτερινή άποψη του συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών για τους «πραγματικούς πατριώτες» της Βόρειας Κορέας

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...