318
Το λογότυπο της Google στα κεντρικά της εταιρείας στη Σίλικον Βάλεϊ | EPA/JOHN G. MABANGLO

Κέρδη ρεκόρ: Ξεπέρασε τα $2 τρισ. η αξία της Google

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 14:32
Το λογότυπο της Google στα κεντρικά της εταιρείας στη Σίλικον Βάλεϊ
|EPA/JOHN G. MABANGLO

Κέρδη ρεκόρ: Ξεπέρασε τα $2 τρισ. η αξία της Google

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 14:32

Η μητρική εταιρεία της Google ξεπέρασε την αποτίμηση των δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει μέρισμα στους μετόχους του για πρώτη φορά.

Οι μετοχές της Alphabet αυξήθηκαν κατά 12% σημειώνοντας ρεκόρ, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την πληρωμή στους μετόχους, παράλληλα με ένα σχέδιο επαναγοράς μετοχών ύψους 70 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Microsoft επίσης αυξήθηκαν όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών.

Η Alphabet (ιδιοκτήτρια της Google) ανέφερε έσοδα 80,5 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, μία αύξηση κατά 15%, ενώ τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 57%, στα 23,7 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει στους μετόχους ένα μέρισμα 20 σεντς ανά μετοχή, που θα ανέρχεται σε μια συνολική πληρωμή άνω των 2,5 δισ. δολαρίων, και ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να καταβάλει τριμηνιαία μερίσματα σε μετρητά στο μέλλον.

Τον Φεβρουάριο, η Meta είχε ανακοινώσει ότι θα καταβάλει το πρώτο της μέρισμα στους μετόχους της.

Οι μετοχές της Microsoft αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 5% μετά την άνοδο των πωλήσεων λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τα τριμηνιαία έσοδα της Microsoft αυξήθηκαν κατά 17%, στα 61,9 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 20%, στα 21,9 δισ. δολάρια.

Η Microsoft είναι σημαντικός επενδυτής στην εταιρεία ΤΝ OpenAI και έχει ενσωματώσει την τεχνολογία σε πολλά από τα δικά της προϊόντα.

Την ίδια στιγμή, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είδε την προσωπική του περιουσία να μειώνεται κατά περισσότερα από 17 δισ. δολάρια, μετά την πτώση της μετοχής της Meta κατά 10%, καθώς οι επενδυτές αποδοκιμάζουν τα σχέδιά του να επενδύσει δισεκατομμύρια στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο Ζάκερμπεργκ, η περιουσία του οποίου αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις μετοχές του στην εταιρεία, βρέθηκε πίσω από τον Ελον Μασκ στη λίστα με τους πλουσιότερος ανθρώπους στον πλανήτη, αυτή την εβδομάδα, μετά από ένα άλμα στις μετοχές της Tesla.

Η αξία του Ζάκερμπεργκ υπολογίζεται τώρα στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την πτώση της τιμής της μετοχής της Meta την Πέμπτη, ενώ του Μασκ στα 179 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...