238
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως |

Κεραμέως: Μήνυμα υπέρ της προσπάθειας η κατάργηση της κλήρωσης για τους σημαιοφόρους

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2019, 11:08
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
|

Κεραμέως: Μήνυμα υπέρ της προσπάθειας η κατάργηση της κλήρωσης για τους σημαιοφόρους

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2019, 11:08

Μήνυμα υπέρ της προσπάθειας χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως την κατάργηση του μέτρου της κλήρωσης για την ανάδειξη των σημαιοφόρων μαθητών στις παρελάσεις (εδώ).

«Το βασικό είναι ότι θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα υπέρ της προσπάθειας και όχι της τύχης», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η υπουργός  μία ημέρα πριν από την ψήφιση στη Βουλή της διάταξης που επαναφέρει την επιλογή των σημαιοφόρων βάσει σχολικής επίδοσης.

Οσον αφορά τη θεσμοθέτηση ανώτατου ορίου ολοκλήρωσης σπουδών στα ΑΕΙ, και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη ρύθμιση με τις πρώτες καταλήψεις σε Ιδρύματα ανά τη χώρα, η κυρία Κεραμέως μίλησε για  «αυτονόητη ρύθμιση προκειμένου να υπάρχει ένας συγκεκριμένος ορίζοντας ολοκλήρωσης σπουδών», διευκρινίζοντας ότι δεν «πιάνει» τους σημερινούς φοιτητές – για τους οποίους θα υπάρχουν μεταβατικές ρυθμίσεις αλλά τους νεοεισερχόμενους «για να περάσουμε ένα μήνυμα πειθαρχίας στη ζωή των νέων».

Σε ερώτηση που της έγινε για τα  12,5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν την Παρασκευή ως έκτακτη επιχορήγηση σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα η κυρία Κεραμέως εξήγησε ότι «δόθηκαν για να καλυφθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές», ενώ επανέλαβε πως «εξετάζουμε συνολικά το πλαίσιο της χρηματοδότησης των ΑΕΙ βάσει αντικειμενικών κριτηρίων».

Στην ερώτηση ακροάτριας για το ποσοστό εισαγωγής στις πανελλαδικές του 2020 μαθητών που έδωσαν φέτος εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας αρχικά επισήμανε ότι «αυτοί που έδωσαν φέτος και θα δώσουν του χρόνου θα έχουν επιλογή με πιο σύστημα θα δώσουν»  για να συμπληρώσει: «το με τι ποσοστό θα έχει να κάνει με το πιο σύστημα θα επιλέξουν οι περισσότεροι

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...