452
Ο Εμανουέλ Μακρόν στις διακοπές του, με τη σύζυγό του, Μπριζίτ, και πάνω στο τζετ σκι |

Καβάλα στο τζετ σκι ο Μακρόν επιχειρεί να λύσει τα προβλήματα της Γαλλίας και του πλανήτη

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 14:04
Ο Εμανουέλ Μακρόν στις διακοπές του, με τη σύζυγό του, Μπριζίτ, και πάνω στο τζετ σκι
|

Καβάλα στο τζετ σκι ο Μακρόν επιχειρεί να λύσει τα προβλήματα της Γαλλίας και του πλανήτη

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 14:04

Εντυπωσιακή η δημόσια εικόνα του Εμανουέλ Μακρόν το τελευταίο δεκαήμερο. Τη μία μέρα καβάλα στο τζετ σκι να δαμάζει τα κύματα και γυμνόστηθος παρέα με την Μπριζίτ, να τριγυρνά στο θέρετρο των «ημι-διακοπών» του στη νότια Γαλλία, και την άλλη, να πηγαίνει στη Βηρυτό μετά την τρομακτική έκρηξη, όπου έγινε δεκτός με αγκαλιές από πολίτες του Λιβάνου.

Στο ίδιο διάστημα, επισκέφθηκε τη Ζισέλ Σαρλς, μία 80χρονη χήρα στην περιοχή της Τουλόν, όπου παραθερίζει ο γάλλος πρόεδρος, για να της υποσχεθεί περισσότερα χρήματα για τους ανθρώπους που φροντίζουν ηλικιωμένους στα σπίτια. Τη Δευτέρα, προέδρευσε διεθνούς τηλεδιάσκεψης με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Λίβανο. Την Τρίτη, προέδρευσε του υπουργικού συμβουλίου στο Zoom και μίας σύσκεψης για την τρομοκρατική επίθεση στον Νίγηρα.

Σε λίγες ημέρες, θα υποδεχθεί, στη θερινή προεδρική έπαυλη του Φορ ντε Μπρεγκανσόν, την Ανγκελα Μέρκελ για να υψώσουν τα ποτήρια στην υγεία της αναζωογονημένης γαλλογερμανικής συμμαχίας.

Οπως γράφουν οι Times, ύστερα από 18 μήνες συνεχών διαδηλώσεων από τα Κίτρινα Γιλέκα, που ακολούθησε η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και ενδιάμεσα η καταστροφή της Νοτρ Νταμ, ο 42χρονος Μακρόν, αν μην τι άλλο, δικαιούται να πάει διακοπές, στις οποίες επιδιώκει να αναβαθμίσει την εικόνα του ως ενός νέου σε ηλικία, υπερδραστήριου και ικανού ηγέτη.

Βέβαια, δεν λείπουν και οι επικριτές: «Η Γαλλία έχει χάσει μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Ο Μακρόν απαντά: “Θα φροντίσω τον Λίβανο και μετά θα πάω βόλτα με το τζετ σκι”», είναι ένα από τα ειρωνικά σχόλια στα σόσιαλ μίντια.

«Ο Λίβανος δεν είναι γαλλικό προτεκτοράτο. Θα μπορούσε να ξεκινήσει προσπαθώντας να σώσει τη Γαλλία», είπε ο αρχηγός της Ακροαριστεράς, Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

Πάντως, ενάμιση χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, φαίνεται ότι η εκστρατεία αναγέννησης του προέδρου έχει αποτέλεσμα. Τα ΜΜΕ τον δόξασαν για τη μεσσιανική του εμφάνιση στη Βηρυτό και τα αποτελέσματα των μηνιαίων δημοσκοπήσεων τον ανέβασαν κατά έξι μονάδες, πάνω από το 50% και πολύ πάνω από το 30% που είχε πριν 18 μήνες.

Σε αυτό βοήθησε και η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή του, η οποία θεωρείται πετυχημένη στη Γαλλία.

Παρέα με την 67χρονη Μπριζίτ και τα παιδιά της, ο Μακρόν ακολουθεί ξανά την παράδοση των προεδρικών διακοπών στην έπαυλη του Μπρεγκανσόν, την οποία είχαν εγκαταλείψει ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ, ως «άβολη».

Το νυν προεδρικό ζεύγος ύψωσε τον φράκτη γύρω από την έπαυλη και έχτισε μία πισίνα για να αποφύγει τα βλέμματα των περίεργων από την παραλία, αλλά φαίνεται να διασκεδάζει με τις φωτογραφίες που επιτρέπουν στους φωτορεπόρτερ να τραβήξουν, φορώντας μαγιό και πάνω στο τζετ σκι.

Οι διακοπές του Εμανουέλ Μακρόν ολοκληρώνονται στις 24 Αυγούστου, όταν γυρνά στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...