212
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά την άφιξή του στο Λίβανο, συνομιλεί με τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν | Dalati Nohra/Handout via REUTERS

Στη Βηρυτό ο Μακρόν, με μήνυμα ότι «ο Λίβανος δεν είναι μόνος»

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2020, 10:24
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά την άφιξή του στο Λίβανο, συνομιλεί με τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν
| Dalati Nohra/Handout via REUTERS

Στη Βηρυτό ο Μακρόν, με μήνυμα ότι «ο Λίβανος δεν είναι μόνος»

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2020, 10:24

Σε μια πόλη που κάποτε λεγόταν «Παρίσι της Ανατολής», την πολύπαθη Βηρυτό, φτάνει σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρώτος ξένος ηγέτης που φτάνει στο Λίβανο μετά τη φονική έκρηξη.

Οι δεσμοί της Γαλλίας με το Λίβανο πηγαίνουν βέβαια πολλές δεκαετίες πίσω (η χώρα ήταν υπό γαλλική εντολή) και αυτό εκμεταλλεύεται η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο γάλλος πρόεδρος, που συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ λε Ντριάν, «μεταφέρει μήνυμα αδελφότητας και αλληλεγγύης των Γάλλων» στους Λιβανέζους. Μετά την άφιξή του αναμένεται να κατευθυνθεί στο λιμάνι, τον τόπο της τραγωδίας, ανέφερε ο Monde, από την οποία δεν έχουν περάσει ούτε 48 ώρες.

Λίγο πριν από την άφιξή του στη χώρα, δημοσίευσε στο Twitter μήνυμα στα γαλλικά και τα αραβικά στο οποίο τόνιζε ότι «Ο Λίβανος δεν είναι μόνος».

Κατά την παραμονή του, ο γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία του Λιβάνου, δηλαδή τον πρόεδρο Μισέλ Αούν και τον πρωθυπουργό Χασάν Ντίαμπ.

Προπομπός του προέδρου ήταν η αποστολή έκτακτης βοήθειας με τόνους υγειονομικού υλικού, εντατικολόγους και γιατρούς για τα χτυπημένα από την έκρηξη νοσοκομεία, όπως και σωστικά συνεργεία.

Ο τελευταίος απολογισμός από το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, που εκδόθηκε την Πέμπτη, κάνει λόγο για 137 νεκρούς και 5.000 τραυματίες. Δεκάδες άλλοι φέρονταν από την πρώτη στιγμή αγνοούμενοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...