443
Το χαμηλής ποιότητας βίντεο δείχνει την επίθεση στον Κιμ Γιονγκ Ναμ στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου | YouTube

Καρέ – καρέ η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2017, 10:23
Το χαμηλής ποιότητας βίντεο δείχνει την επίθεση στον Κιμ Γιονγκ Ναμ στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου | YouTube

Καρέ – καρέ η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2017, 10:23

Tη στιγμή που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Πιονγιάνγκ και Κουάλα Λουμπούρ σχετικά με τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφού του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο καταγράφει καρέ καρέ τη στιγμή της θανάσιμης επίθεσης στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μαλαισίας.

Οπως αναφέρει ο Guardian, το βίντεο δημοσιεύτηκε από ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο που συνέθεσε τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ. Τα πλάνα επιβεβαιώνουν τα περί δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ από μια γυναίκα, ενώ παράλληλα περιγράφει τις δραματικές στιγμές που βίωσε το θύμα μετά την επίθεση όταν προσπαθούσε να καταλάβει τι του είχε συμβεί και να το εξηγήσει στους υπευθύνους του αεροδρομίου.

Mια γυναίκα με λευκό πουκάμισο και μπλε φούστα πλησιάζει τον Ναμ από πίσω, αρπάζει το πρόσωπό του και τον ψεκάζει, ενώ μια δεύτερη γυναίκα φαίνεται να εγκαταλείπει το σημείο. Οπως μετέδωσε το Russia Today, στο χαμηλής ανάλυσης βίντεο εμφανίζεται η Ινδονήσια Σίτι Αισά, η οποία έχει ήδη συλληφθεί για τη δολοφονία.

Στη συνέχεια ο Κιμ Γιονγκ Ναμ πλησιάζει την Ασφάλεια του αεροδρομίου ζητώντας βοήθεια, ενώ λίγο αργότερα οδηγείται σε έναν ειδικό χώρο από μέλη του προσωπικού. Εξέπνευσε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο, όπως είναι ήδη γνωστό. Ο Guardian ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν στο βίντεο απεικονίζονται πράγματι αυτά τα πρόσωπα, ούτε ότι η τοποθεσία είναι όντως η αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου στην Κουάλα Λουμπούρ.

https://www.youtube.com/watch?v=fEnBc_ZqSxY

Η αστυνομία της Μαλαισίας έχει συλλάβει έναν 47χρονο άντρα, τον Ρι Γιονγκ Τσολ, ο οποίος κατάγεται από τη Βόρεια Κορέα. Οι αρχές πιστεύουν ότι συνδέεται με τη δολοφονία, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν είναι το άτομο που δημιούργησε τη δηλητηριώδη ουσία που προκάλεσε τον θάνατο του Ναμ.

Οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι αναζητούν τέσσερις ακόμα Βορειοκορεάτες, οι οποίοι διέφυγαν την ημέρα της δολοφονίας. Τουλάχιστον τρεις από αυτούς φέρονται να πέταξαν από τη Τζακάρτα στο Ντουμπάι το βράδυ της δολοφονίας, ενώ τα αποτελέσματα της νεκροψίας αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=E6-DIV-4Ovs

Η δολοφονία έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και στη Μαλαισία. Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Κανγκ Τσολ βρέθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Μαλαισίας την περασμένη Δευτέρα, όπου κατηγόρησε την Αστυνομία της χώρας ότι προσπαθεί να «κρύψει κάτι». Ζήτησε να μη διενεργηθεί αυτοψία και η σορός να επιστρέψει αμέσως στη Βόρεια Κορέα. Η Κουάλα Λουμπούρ αρνήθηκε και τις δύο απαιτήσεις του, ώστε η αστυνομία να συνεχίσει την έρευνά της.

Αξιωματούχοι από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε από πράκτορες της Βόρειας Κορέας. Αν οι υποψίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για τη σημαντικότερη εκτέλεση υπό τον Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά τη δολοφονία του θείου του και μέχρι τότε υπ’ αριθμόν δύο της κυβέρνησης, Τσανγκ Σονγκ Ταέκ, το 2013.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...