333
|

Καραντίνα μόνο επτά ημερών και για δημοσίους υπαλλήλους

Καραντίνα μόνο επτά ημερών και για δημοσίους υπαλλήλους

Περίπου 15.000 είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν πάρει άδεια ειδικού σκοπού, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και επίσης δικαιούνται άδεια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Μάλιστα, όπως είχε διευκρινίσει ο κ. Θεοδωρικάκος, «οι άδειες ειδικού σκοπού παρατείνονται αυτόματα, εφόσον τα σχολεία συνεχίσουν να είναι κλειστά».

Την ίδια στιγμή εκτός υπηρεσίας βρίσκονται και όσα άτομα εκδηλώνουν συμπτώματα και παραμένουν στο σπίτι για 14 ημέρες, είτε έχουν, είτε δεν έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό.

Και καθώς έχει δοθεί παράταση του λουκέτου στα σχολεία μέχρι τις 10 Απριλίου, οι δημόσιες υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ακόμη μικρότερο αριθμό εργαζομένων.

Ως εκ τούτου, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δημοσίου και λαμβάνονται και γι’ αυτόν τον σκοπό νέα μέτρα.

Ετσι, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, η επέκταση του μέτρου της καραντίνας μόνο επτά ημερών, που ισχύει για τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

«Η επέκταση του μέτρου των επτά ημερών καραντίνας που γίνεται αυτή τη στιγμή στους υγειονομικούς, που έχουν έρθει σε επαφή με ένα περιστατικό επιβεβαιωμένο, επεκτείνεται μετά από σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και Εμπειρογνωμόνων σε δημόσιες υπηρεσίες, απαραίτητες για τη λειτουργία του Κράτους», δήλωσε ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιες θα είναι αυτές οι υπηρεσίες και οι λεπτομέρειες αναμένεται να εκδοθούν σε κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Εργασίας.

Γκρίζα ζώνη στις άδειες ειδικού σκοπού

Καθώς οι άδειες ειδικού σκοπού παρατείνονται αυτόματα, από τις 26 Μαρτίου μέχρι και τις 10 Απριλίου, οι γονείς των παιδιών που την έχουν λάβει, δεν χρειάζεται να προβούν σε περαιτέρω διαδικασίες.

Ωστόσο, από τις 13 μέχρι και 24 Απριλίου που είναι οι διακοπές του Πάσχα για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι γονείς δεν θα δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού, σύμφωνα με όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, που σημαίνει ότι επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους.

Εφόσον τα μέτρα για τον κορονοϊό επεκταθούν με λουκέτο στα σχολεία, αυτό θα γίνει και πάλι μετά τις 27 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...