1269
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μάθουμε τι θα συμβεί με τον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού | EBU

Μετά την ακύρωση, έρχεται η «εναλλακτική Eurovision»;

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2020, 10:24
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μάθουμε τι θα συμβεί με τον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού
|EBU

Μετά την ακύρωση, έρχεται η «εναλλακτική Eurovision»;

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2020, 10:24

Οι διοργανωτές της Eurovision ψάχνουν να βρουν κάποια εναλλακτική λύση, μετά την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού, κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά, είτε στο Ρότερνταμ, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά, είτε κάπου αλλού.

Ο φορέας (The European Broadcasting Union) που αποφάσισε την Τετάρτη την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού εξαιτίας της κρίσης από την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε ότι «εξετάζει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, αλλά όχι κάποιο διαγωνισμό».

Ανάμεσα στις εναλλακτικές που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι ένα τηλεοπτικό σόου ή η διεξαγωγή του διαγωνισμού μέσω του Διαδικτύου.

Στην επιστολή του προς τα μέλη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δημοσίων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού Γιον Ολα Σαντ αναφέρει –μεταξύ άλλων– τα εξής:

«Τις τελευταίες εβδομάδες επεξεργαστήκαμε πολλά εναλλακτικά σχέδια με στόχο τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού. Η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και οι αρχές του Ρότερνταμ συνεχίζουν τις συζητήσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το 2021. Κατανοούμε την απογοήτευσή σας αυτή τη στιγμή, και ενώ επεξεργαζόμαστε τις εξελίξεις που προκύπτουν από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, σας ζητάμε την υπομονή σας μέχρι να έχουμε νεότερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EBU:

«Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ. Τις τελευταίες εβδομάδες διερευνήσαμε πολλές εναλλακτικές επιλογές για να επιτρέψουμε στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να προχωρήσει. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που δημιουργείται από την εξάπλωση του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη – και τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και των ολλανδικών αρχών – σημαίνει ότι η EBU έχει λάβει τη δύσκολη απόφαση που ορίζει ότι είναι αδύνατο να συνεχιστεί η ζωντανή διοργάνωση, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ενώνει ακροατήρια κάθε χρόνο, αδιάκοπα, για τα τελευταία 64 χρόνια και εμείς, όπως και τα εκατομμύρια των οπαδών σε όλο τον κόσμο, είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι που δεν μπορεί να διεξαχθεί ο διαγωνισμός τον Μάιο.

«Η EBU, η NPO, η NOS, η AVROTROS και η πόλη του Ρότερνταμ θα συνεχίσουν τη συζήτηση σχετικά με τη φιλοξενία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2021. Θα ζητούσαμε από τους ανθρώπους να δείξουν υπομονή, καθώς εργαζόμαστε εν μέσω των συνεπειών αυτής της άνευ προηγουμένου απόφασης και αναμένουμε υπομονετικά περαιτέρω νέα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Θα θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλη την ομάδα των διοργανωτών στην Ολλανδία και στα 41 μέλη που εργάστηκαν τόσο σκληρά για τον σχεδιασμό του φετινού διαγωνισμού. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι καθώς ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν θα μπορέσει να διοργανωθεί τον Μάιο και γνωρίζουμε ότι ολόκληρη η οικογένεια της Eurovision, σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσει να παρέχει αγάπη και στήριξη ο ένας στον άλλο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.».

 

View this post on Instagram

 

It is with deep regret that we have to announce the cancellation of the Eurovision Song Contest 2020 in Rotterdam. . Over the past few weeks we have explored many alternative options to allow the Eurovision Song Contest to go ahead. . However the uncertainty created by the spread of COVID-19 throughout Europe – and the restrictions put in place by the governments of the participating broadcasters and the Dutch authorities – means the European Broadcasting Union (EBU) has taken the difficult decision that it is impossible to continue with the live event as planned. . We are very proud that the Eurovision Song Contest has united audiences every year, without interruption, for the past 64 years and we, like the millions of fans around the world, are extremely saddened that it cannot take place in May. . The EBU, NPO, NOS, AVROTROS and the City of Rotterdam will continue a conversation regarding the hosting of the Eurovision Song Contest in 2021. . We would ask people to bear with us while we work through the ramifications of this unprecedented decision and patiently await any further news in the coming days and weeks. . We would like to pay tribute to all the host broadcaster team in the Netherlands and our 41 Members who have worked so hard on planning this year’s event. . We are all as heartbroken as they are that the Eurovision Song Contest will not be able to be staged in May and know that the whole Eurovision family, across the world, will continue to provide love and support for each other at this difficult time.

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

H ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Αγαπητοί μας συνεργάτες και φίλοι, Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη ματαίωση της φετινής Eurovision στο Ρότερνταμ. Τις τελευταίες εβδομάδες επεξεργαστήκαμε πολλά εναλλακτικά σχέδια με στόχο τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού, όμως η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τη διασπορά του COVID-19 στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί τόσο από τις αρχές της Ολλανδίας, όσο και τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν, οδήγησαν την EBU στη δύσκολη απόφαση να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή της Eurovision 2020 όπως σχεδιαζόταν. Η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και οι αρχές του Ρότερνταμ συνεχίζουν τις συζητήσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το 2021. Κατανοούμε την απογοήτευσή σας αυτή τη στιγμή, και ενώ επεξεργαζόμαστε τις εξελίξεις που προκύπτουν από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, σας ζητάμε την υπομονή σας μέχρι να έχουμε νεότερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες». Η ΕΡΤ έχει ήδη αξιολογήσει ως πολύ θετικό τον τρόπο με τον οποίο έγινε δεκτή από το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό κοινό η φετινή επιλογή της ταλαντούχου Στεφανίας Λυμπερακάκη, όπως βέβαια και τη συνεργασία που είχε μαζί της. Πρόθεσή της ΕΡΤ είναι η συνεργασία αυτή να συνεχισθεί και του χρόνου, αφού βέβαια γίνουν γνωστές και οι οριστικές αποφάσεις της EBU».

Την ίδια ώρα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον COVID-19 στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 637 στα 3.631 κρούσματα, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο οι υγειονομικές αρχές.

Επίσης, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 30.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...