715
Ο Πάνος Καμμένος απαντά στην «Εφ. Συν.». Η «Εφ. Συν» απαντά στον Πάνο Καμμένο. Και η κυβερνητική κρίση συνεχίζεται... | Nikos Libertas / SOOC

Καμμένος: Ψεύδη της «Εφ. Συν.» – Δεν μίλησα με Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 14:30
Ο Πάνος Καμμένος απαντά στην «Εφ. Συν.». Η «Εφ. Συν» απαντά στον Πάνο Καμμένο. Και η κυβερνητική κρίση συνεχίζεται...
|Nikos Libertas / SOOC

Καμμένος: Ψεύδη της «Εφ. Συν.» – Δεν μίλησα με Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 14:30

Ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν την Παρασκευή να χαμηλώσουν τους τόνους στην κυβερνητική κρίση που ξέσπασε μετά τις πρωτοβουλίες και τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ, στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει τυφώνας Πάνος», ο υπουργός Αμυνας επανήλθε για να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Ο κ. Καμμένος απάντησε σε υψηλούς τόνους στα δημοσιεύματα της φιλοκυβερνητικής «Εφημερίδας των Συντακτών» δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα όσα είπε και έκανε στο αμερικανικό Πεντάγωνο (εναλλακτικό σχέδιο για συμφωνία με την ΠΓΔΜ και δώρο τριών νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα).

Μέσω twitter, διέψευσε όσους μετέδωσαν ότι μετά την κρίση συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό, αλλά παράλληλα, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ανέφερε πως η πρόταση που κατέθεσε δεσμεύει μόνο τον ίδιο (είναι και αυτό μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ο υπουργός Αμυνας μιας χώρας να κάνει προτάσεις εκπροσωπώντας την στο εξωτερικό, αλλά να λέει ότι αυτές δεσμεύουν μόνο τον ίδιο!)

Επιπλέον σημείωσε με νόημα ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από τα «συμφωνηθέντα» με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς πάντως να διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί…

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της Εφ. Συν. Δηλώνω: Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα. Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα» υποστήριξε ενώ σε ότι αφορά τις αμερικανικές βάσεις, ανέφερε ότι αυτές ήδη λειτουργούν.

Μάλιστα, μετά το πρώτο «χτύπημα» στο twitter, ο Πάνος Καμμένος απάντησε σε σχόλιο υποστηρίζοντας ότι η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό (εννοεί πολιτικού) επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα». Αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη κατηγορία θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις αφού ο κ. Καμμένος από πολλούς καλείται να κατονομάσει το «επιχειρηματικό κέντρο» που σύμφωνα με τα λεγόμενά του τον πολεμά…

Στην αρχική ανάρτηση του Πάνου Καμμένου απάντησε η «Εφημερίδα των Συντακτών». Αναλυτικά η απάντηση:

1. Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ’ όσα γράψαμε παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. Σε ότι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη. Γράφτηκε δε και σε άλλα ΜΜΕ- ηλεκτρονικά και έντυπα. Το γιατί ο κ. Καμμένος προτιμάει να αναφερθεί μόνο στην ΕΦΣΥΝ είναι ζήτημα προς διερεύνηση.

2. Ο υπουργός αναφέρεται σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Αν αυτή είναι η δική του σχέση με εφημερίδες κι αν μόνο αυτό τον τρόπο γνωρίζει ως πηγή δημοσιευμάτων, προφανώς κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Δεν μας αφορά. Οφείλει όμως να είναι προσεκτικός όταν μιλά για την «Εφ.Συν.». Και το κυριότερο οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο. Διαφορετικά θα μας υποχρεώσει να προβούμε στους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν το επιθυμούμε.

3. Στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης. Προσωπικές απόψεις μπορεί να έχει όσες θέλει. Ας τις καταθέτει όπου θέλει στις ιδιωτικές του συναντήσεις. Όχι στις επίσημες επαφές που έχει ως υπουργός και εκπρόσωπος της χώρας.

4. Οι περίφημες βάσεις λειτουργούν; Σοβαρά; και τότε τι πήγε να τάξει στους Αμερικανούς Κάτι που ήδη έχουν; Ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας ο κ. Καμμένος. Δεν τιμά κανένα. Και κυρίως τον ίδιο.

Επίθεση Καμμένου και στον Νίκο Βούτση

Με ένα ειρωνικό tweet προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επέλεξε να σχολιάσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, δημοσίευμα που θέλει τη Γαλλία και την Αμερική να προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο.

«Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες…», έγραψε χαρακηρισιτκά στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...