311
Τσίπρας και Καμμένος ως συνήθως χαρούμενοι. Η ξαφνική αντιπαράθεσή τους αποδεικνύεται και πάλι μια παράσταση | SOOC

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τώρα πως δεν υπάρχει «τυφώνας Πάνος»

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 09:34
Τσίπρας και Καμμένος ως συνήθως χαρούμενοι. Η ξαφνική αντιπαράθεσή τους αποδεικνύεται και πάλι μια παράσταση
|SOOC

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τώρα πως δεν υπάρχει «τυφώνας Πάνος»

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 09:34

Την Πέμπτη ο Πάνος Καμμένος έβλαπτε σοβαρά τη χώρα (βλέπε πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής «Εφ. Συν.») και σίγουρα έβλαπτε την κυβέρνηση (βλέπε τις δηλώσεις του μισού ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστικότερη ίσως την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Ξυδάκη).

Με το που ξημέρωσε Παρασκευή ο κ. Καμμένος δεν ήταν πια και τόσο πρόβλημα. Η «Εφ. Συν.» συμπέρανε ότι τελικά «η κυβέρνηση αντέχει τον Πάνο» και εν ολίγοις ούτε γάτα ούτε ζημιά που ο υπουργός Αμυνας κάνει μόνος του εξωτερική πολιτική αγνοώντας βασικές στρατηγικές της κυβέρνησης.

Ο «επικίνδυνος» υπουργός Αμυνας της Πέμπτης μεταλλάχθηκε σε επαρκή κυβερνητικό εταίρο την Παρασκευή, καθώς από το Μαξίμου κρίθηκε ότι δεν πρέπει να ανέβουν οι τόνοι, δηλαδή να μη διαταραχθεί η κυβερνητική συνεργασία, με δυο λόγια, να μη χαθεί η εξουσία. Τόσο απλά.

Το μήνυμα άλλωστε το είχε στείλει από το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Τσίπρας. Λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και προτού μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για το δείπνο προς τιμήν του γερμανού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο Πρωθυπουργός μίλησε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.

Ερωτηθείς αν έχει μιλήσει με τον κ. Καμμένο (που βρίσκεται στις ΗΠΑ), σχολίασε με το γνωστό του –μεταξύ σοβαρού και αστείου– στιλ: «Εχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται “Πάνος”, λέγεται “Μάικλ”».

Πώς αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε ένα 24ωρο… Ιδια εφημερίδα, ίδιος Πάνος Καμμένος, αλλά από εκεί που έβλαπτε τη χώρα, τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα…

Σύμφωνα με την «Εφ. Συν.» υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον υπουργό Αμυνας, ο οποίος και έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για τις δηλώσεις του στο αμερικανικό Πεντάγωνο (περί τριών νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα και εναλλακτικής συμφωνίας με την ΠΓΔΜ).

Σε ερώτημα αναφορικά με τον κ. Καμμένο και το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, κομματικές πηγές παρέπεμπαν πάντως στη συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων να επανέλθουν στο θέμα τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...